rijksvoorlichtingsdienst


prinses margriet opent rode kruis congres 'power to the people'


3 april 2014 - 17:59


rvd, nr. 97

hare koninklijke hoogheid prinses margriet der nederlanden opent donderdag 17 april 2014 het congres 'power to the people, de kracht van burgers in de hulpverlening bij rampen en crises' in het muntgebouw in utrecht.

tijdens het congres staat de rol van burgers en hun bijdrage aan de hulpverlening centraal. bij een ramp zijn burgers meestal de eersten die in actie komen om hun medeburgers te helpen. sociale media zorgen ervoor dat mensen nog sneller op de hoogte zijn en direct in actie kunnen komen tot het moment dat professionele hulpverleners arriveren, zo meldt het rode kruis.

medewerkers van onder andere het amerikaanse en duitse rode kruis delen tijdens het congres hun ervaringen met de grote diversiteit aan rampen waar zij mee te maken krijgen en de betrokkenheid van burgers hierbij.

prinses margriet opent het congres als erevoorzitter van het nederlandse rode kruis.<<<< gastsprekers zijn onder andere prof. dr. winsemius, als lid van de wrr, en tjibbe joustra, voorzitter van de onderzoeksraad voor veiligheid. minister opstelten van veiligheid en justitie zal het congres plenair afsluiten.

Deel: ' Prinses Margriet opent Rode Kruis congres 'Power to the People' '
Lees ook