Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

17/12/99 Prinses Margriet opent tentoonstelling over Rotterdamse haven te Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht vrijdag 17 december in het Maritiem Museum Rotterdam de opening van de tentoonstelling WereldHaven - Haven Wereld. De tentoonstelling, die uit drie onderdelen bestaat, geeft een beeld van de Rotterdamse haven nu en in het verleden.

Na het binnengaan van de tentoonstelling, laat een film de bezoeker kennis maken met de haven en al zijn activiteiten. De doorlopende film, die wandbreed wordt geprojecteerd, geeft een indruk van het scheepvaartverkeer, de op- en overslag van goederen, de handel en industrie en de mensen die in de haven werkzaam zijn.

Vervolgens toont een vijftien meter lange maquette de stad en de haven anno 2000. Ook laat de maquette zien hoe de haven er bijvoorbeeld rond het jaar 1700 uit zag. Andere belangrijke feiten in de geschiedenis van de haven, zoals het graven van de Nieuwe Waterweg en de uitbreiding van de stad en haven naar de andere oever van de Maas, zijn ook in de maquette weergegeven.

Bij het laatste onderdeel van de tentoonstelling kunnen bezoekers via computers, zogenaamde tijdmachines, een reis terug in de tijd maken. Over vijf verschillende periodes, vanaf de tijd rond het jaar 1700 tot en met heden, vindt men allerlei informatie over het leven rond de haven.

Deel: ' Prinses Margriet opent tentoonstelling over haven Rotterdam '
Lees ook