rijksvoorlichtingsdienst
07 juni 2012 ­ 14:30
prinses màxima bezoekt zid theater
07 juni 2012 ­ 14:30
rvd, nr. 177

hare koninklijke hoogheid prinses màxima der nederlanden heeft hedenmiddag in amsterdam een bezoek gebracht aan het zid theater. dit gezelschap realiseert multimediale voorstellingen, waarbij professionele acteurs en dansers samenwerken met wijkbewoners.

zid theater realiseerde in 2010/2011 in amsterdam west en nieuw west de voorstelling zoet & zout. buurtbewoners wisselden in workshops herinneringen aan eten, feesten en culinaire tradities uit. deze herinneringen vormden de basis voor een levendige eindvoorstelling voor alle wijkbewoners. verhalen, dans, muziek en eten stonden hierin centraal. tijdens haar bezoek sprak de prinses met direct betrokkenen bij de voorstelling en met wijkbewoners die als acteur aan het project hebben meegewerkt. ook speelden de buurtacteurs een scène uit de nieuwe voorstelling voor de prinses.

vanwege de bijzondere methode, zowel theater als culinair erfgoed, en vanwege het grote bereik in amsterdam west, won zid theater een appeltje van oranje in 2011. de appeltjes van oranje is een jaarlijkse prijs van het oranje fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. inmiddels is zid theater ook actief in culemborg.

de prins van oranje en prinses màxima zijn beschermpaar van het oranje fonds.

Deel: ' Prinses Màxima bezoekt ZID Theater '
Lees ook