rijksvoorlichtingsdienst
12 september 2012 ­ 10:40
prinses màxima opent tentoonstelling mixmax brasil in tropenmuseum junior

rvd, nr. 268

hare koninklijke hoogheid prinses màxima der nederlanden opent dinsdagmorgen 2 oktober 2012 de tentoonstelling mixmax brasil in tropenmuseum junior te amsterdam. kinderen kunnen tijdens deze doe-tentoonstelling kennismaken met de braziliaanse cultuur.

in deze cultuur is in muziek, dans en beeldende kunst een mix aan invloeden uit de hele wereld te ontdekken. tropenmuseum junior wil kinderen de braziliaanse mixcultuur laten ervaren door traditioneel erfgoed te tonen in combinatie met hedendaagse straatkunst en creatief gebruik van afvalmateriaal. kinderen kunnen tijdens hun bezoek muziek remixen, de frevo of ciranda dansen, ontdekken hoe graffiti verbonden is met houtsnijkunst en afval upcyclen; een afvalproduct gebruiken om er een nieuw product van te maken.

in de tentoonstelling staat de cultuur van pernambuco centraal. dit is een deelstaat in het noordoosten van brazilië waarmee nederland een geschiedenis mee deelt. van 1630-1654 heette het huidige recife 'mauritstad' en was de hoofdstad van nederlands-brazilië.

mixmax brasil is geschikt voor kinderen tussen 6 en 13 jaar en is te bezoeken tot en met voorjaar 2015.

Deel: ' Prinses Máxima opent MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior '
Lees ook