99078

PRINTEN EN SCANNEN MET HP OOK PROBLEEMLOOS
IN HET NIEUWE MILLENNIUM

HP laserjet en inktjet printers, All-in-One producten, mopiers, scanners, digital senders, information appliances, printservers en printbeheersoftware functioneren probleemloos in de 21ste eeuw.

Amstelveen, 30 maart 1999 - De print- en grafische producten van HP zijn klaar voor het jaar 2000. Zakelijke gebruikers en thuisgebruikers van HP-apparatuur kunnen erop vertrouwen dat hun printers, scanners, All-in-One producten, printservers en de software die deze apparaten laat samenwerken, betrouwbaar blijven in het jaar 2000 en daarna.

De meeste HP 'hardcopy'-producten voeren geen verwerkingen met data uit, en ondervinden dus geen last van het millenniumprobleem. Producten die wel met data werken zijn al geschikt voor het jaar 2000 of zijn heel eenvoudig door gebruikers zelf hiervoor aan te passen. Veelal hoeven ze slechts een nieuw onderdeel of een software-aanpassing te installeren.

De volgende HP 'hardcopy'-producten hebben geen problemen met het jaar 2000 wanneer ze geïnstalleerd zijn op een systeem dat bestaat uit onderdelen die ook millenniumproof zijn:

HP LaserJet printers
HP 2000C en 2500C Professional Series kleurenprinters HP DeskJet printers
All-in-One producten
HP PhotoSmart printers en scanners
HP PaintJet printers
HP DesignJet grootformaat printers
HP Mopier netwerkcopiers
HP CopyJet copiers/printers
HP ScanJet scanners
HP Digital Sender apparatuur
HP CapShare information appliances
HP JetDirect printservers
HP JetAdmin en Web JetAdmin software

Zakelijke gebruikers en thuisgebruikers van HP-apparatuur vinden meer informatie over het millenniumprobleem op https://www.hp.com/year2000/. HP adviseert klanten de site regelmatig te bezoeken voor updates over de millenniumstatus van producten.

HP raadt gebruikers tevens aan om bij computerfabrikanten en leveranciers van besturingssystemen en applicatie-software na te gaan of de systeemcomponenten klaar zijn voor het jaar 2000. Met name het netwerkbesturingssysteem moet geschikt zijn voor het jaar 2000 om ervoor te zorgen dat ook de randapparatuur die aangesloten is op het netwerk goed blijft functioneren.

HP heeft er alles aan gedaan om de precisie van de producttesten te garanderen. Niet elke bestaande omgeving kan echter nagebootst worden. HP adviseert de gebruikers zelf na te gaan of HP-producten ook in hun omgeving millenniumproof zijn. De informatie over de millenniumstatus van HP-producten wordt gegeven zonder garantie en mag zonder voorafgaande waarschuwing gewijzigd worden. De informatie in dit persbericht vormt een 'Year 2000 Readiness Disclosure' bedoeld voor de 'Year 2000 Information and Readiness Disclosure Act'.

Deze bekendmaking geldt alleen voor de circa 3000 losstaande 'hardcopy'-producten uit de HP LaserJet, Mopier, DeskJet, OfficeJet, DesignJet, HP 2000C en 2500C Professional Series, PhotoSmart, OfficeJet, CopyJet, PaintJet, ScanJet, Digital Sender, CapShare, JetDirect, JetAdmin en Web JetAdmin productlijnen. De complete lijst van meer dan 100.000 HP-producten en informatie over hun millenniumstatus is beschikbaar op https://www.hp.com/year2000/. Details over specifieke print- en grafische productlijnen van HP staan in de tabel hieronder.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' Printen en scannen met HP probleemloos in nieuw millennium '
Lees ook