Ingezonden persbericht

PrivaCom neemt deel aan partnerprogramma Gemplus voor levering SIM Controlled Calling

Gouda, 17 februari 2003 - PrivaCom, leverancier van geavanceerde applicaties voor de mobiele markt, heeft een strategische partnerovereenkomst gesloten met Gemplus, een van 's werelds grootste leveranciers van smartcard-oplossingen. PrivaCom en Gemplus zullen gezamenlijk SIM-applicaties aanbieden voor SIM Controlled Calling (SCC). SCC is een roaming-oplossing voor telefoonverkeer en het naadloos gebruiken van waardevolle diensten, zoals universeel gebruik van voicemail en SMS. Met deze oplossing kunnen mobiele operators het roaming-verkeer en de omzet vergroten, met volledige real-time controle over diensten en prijzen voor klanten in het buitenland.

Op basis van de overeenkomst wordt PrivaCom Application Partner van Gemplus binnen het SIM'Xplore-partnerprogramma.

"PrivaCom richt zich op innovatie", zegt Nils Kijkuit, CEO van PrivaCom. "Wij willen voorop blijven lopen op het gebied van SIM-applicatieontwikkeling. Samenwerken met andere toonaangevende spelers in de markt ligt dan voor de hand. Doel is om de mobiele markt te blijven voorzien van hoogwaardige SIM-applicaties waarmee operators de dienstverlening aan de klant verder kunnen verbeteren, omzet uit bestaande diensten kunnen vergroten en nieuwe omzetkanalen kunnen exploreren. Wij zijn enthousiast over deze samenwerking met Gemplus, dat een sterke reputatie heeft opgebouwd als expert op het gebied van smartcard- en SIM-card-technologie."

"Het doel van het SIM'Xplore-partnerprogramma is het ontwikkelen van innovatieve, op SIM gebaseerde applicaties voor de eindgebruiker om uiteindelijk de mobiele operator dichter bij hun klanten te brengen. Door de smartcard-technologie van Gemplus te combineren met de deskundigheid van PrivaCom op het gebied van roaming-oplossingen, zijn we in staat zichtbare toegevoegde waarde te bieden voor operators", zegt Jerome Nadel, Vice-president Marketing, Gemplus Telecom Business Unit.

Gemplus: wereldwijd marktleider voor smartcard-oplossingen Gemplus helpt haar klanten bij het leveren van een uitgebreide variatie aan mobiele, persoonlijke oplossingen om zo veiligheid en comfort toe te voegen aan het dagelijks leven. Hieronder valt toegang tot het mobiele internet, interoperabele diensten voor bankieren, e-commerce en een overvloed aan andere applicaties. Gemplus is de enige volledig toegewijde, wereldwijde aanbieder in de smartcard-industrie, met het grootste R&D-team, ongeevenaarde ervaring en een geweldig track-record aan technologische innovatie. In 2001 was Gemplus wereldwijd marktleider op het gebied van smartcard-technologie in zowel omzet als afzet van smartcards (bron: Gartner-Dataquest, Frost & Sullivan). Gemplus is onderscheiden met de Frost & Sullivan's 2002 Market Value Award voor haar buitengewone prestaties. Gemplus verhandelt haar aandelen op de Euronext Paris S.A. First Market en op de Nasdaq Stock Market als GEMP in de vorm van ADS's. Gemplus had een jaaromzet in 2001 van een miljard euro. Gemplus: beyond smart www.gemplus.com

PrivaCom
PrivaCom in Gouda is een Nederlands technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor de mobiele telecommunicatie-industrie. Een van de eerste innovatieve oplossingen die door PrivaCom is ontwikkeld, is SIM Controlled Calling (SCC). Met deze op de SIM-kaart geïmplementeerde applicatie kan een GSM-telecombedrijf de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) verhogen en het gebruiksgemak van mobiele communicatie vergroten, door het wereldwijd aanbieden van dezelfde diensten, ongeacht het netwerk dat een mobiele klant gebruikt. Deze geavanceerde technologie is wereldwijd gepatenteerd. SCC is in 2001 door de GSM Assocation onderscheiden met de prijs voor 'Best GSM Technical Innovation'.

Deel: ' PrivaCom neemt deel aan partnerprogramma Gemplus voor levering SIM C.. '
Lees ook