ProCare en Biometrics gaan samen


Eén kennispartner voor onderzoek en revalidatie

GRONINGEN, 20140204 -- ProCare B.V., onderdeel van de Lode Holding, neemt de activiteiten van Biometrics Motion uit Almere over. Per direct worden alle bedrijfsprocessen geïntegreerd. In deze nieuwe samenstelling beoogt ProCare verder te groeien als sterke samenwerkingspartner op het gebied van meetapparatuur binnen onderzoek, sport en revalidatie in Nederland en België.

Volgens Harrie Baas, algemeen directeur van ProCare, kwamen beide partijen elkaar geregeld tegen bij verschillende projecten. ProCare als specialist op het gebied van inspanningsfysiologie en Biometrics met bewegingsanalyse als kernactiviteit. De kans tot overname werd dan ook met beide handen aangegrepen. Ook Henk van den Heuvel, reeds 18 jaar CEO van Biometrics, is zeer positief en verwacht een sterke impuls voor de continuïteit en uitbouw van de Biometrics activiteiten binnen ProCare.

Baas noemt innovatie, kwaliteit en know how de kritische succesfactoren binnen de specialistische markten onderzoek en revalidatie. Factoren waarin zowel ProCare als Biometrics excelleren. Ook het samenvoegen van de netwerken van beide bedrijven zal een krachtige impuls geven aan de positie van ProCare binnen de markt. Het doel is dé kennispartner en leverancier van meetapparatuur voor de bewegende mens te zijn binnen onderzoek en revalidatie.

De werknemers van Biometrics zullen in het 22 man sterke ProCare team opgenomen worden. Tevens zal naar uitbreiding binnen accountmanagement gezocht worden. Van den Heuvel blijft voor minimaal drie jaar als kennisdrager en adviseur aan ProCare verbonden. Hij zal contact blijven onderhouden met opinieleiders uit het werkveld bewegingsonderzoek en bewegingszorg. De leiding is in handen van de huidige ProCare directeur Harrie Baas. 

Over ProCare en Biometrics | ProCare en Biometrics hebben meer dan 120 laboratoria voor inspannings- en bewegingsonderzoek ingericht, meer dan 20.000 stuks meetapparatuur verkocht en er wordt in meer dan 30.000 wetenschappelijke publicaties verwezen naar producten die door beide bedrijven exclusief in Nederland en België worden geleverd.


Deel: ' ProCare en Biometrics gaan samen '


Lees ook