Gemeente Den Helder

Weeknieuws

Procedure bouwplan "Villa van Loo"

betreft:
week: week 26

Het college van burgemeester en wethouders besluit binnenkort of er een artikel 19 procedure kan worden gevolgd voor een plan voor de bouw van een appartementencomplex van aannemersbedrijf Tuin. Dit gebouw zou op het terrein van de voormalige Wethouder Van Looschool aan de Klaas Duitstraat in Oud-Den Helder moeten komen. De procedure start, als alles mee zit, op z'n vroegst in de Raadsvergadering van september. Daarna ligt het plan vier weken ter inzage. In deze periode kan een ieder die daar behoefte aan heeft, bezwaren indienen. De exacte datum dat het plan ter inzage komt te liggen, maken wij bekend op de Voorlichtingspagina via de "Openbare kennisgevingen".

school wijkt

Het appartementencomplex komt dus op het terrein van de voormalige Wethouder Van Looschool te staan. Deze openbare school verloor in de loop der tijd zijn onderwijsfunctie door teruglopende leerlingenaantallen. Nu moet de school dus wijken voor appartementen. Het nieuwe gebouw krijgt de naam "Villa van Loo".

Daarmee blijft de herinnering aan de "Van Looschool" bewaard. Architectenbureau Kapitein, Jacobs en Kapitein uit Den Helder heeft het pand ontworpen. Er zullen 14 koopappartementen in komen. Het gebouw krijgt vier woonlagen (begane grond en drie verdiepingen). In een aparte bouwstrook komen 14 garages.

_________________________________________________________________

laaste verandering: juni 29, 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Procedure bouwplan "Villa van Loo" Den Helder '
Lees ook