Ingezonden persbericht

Procedure ex-verslaafde tegen Jellinek is begonnen

AMSTERDAM, 20050624 -- Amsterdam - Vrijdag 24 juni is een procedure van de Amsterdamse ex-junk Keith Bakker tegen de Jellinek-kliniek van start gegaan. Er is een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank. Bakker verwijt de Jellinek dat zij tekort is geschoten in de behandeling van verslaafden (artikel 448 WGBO).


De ex-verslaafde Keith Bakker is een procedure begonnen tegen de Jellinek-kliniek voor de problemen die hij tijdens zijn verslaving ondervond met de Nederlandse verslavingszorg. Een doel van zijn verzoekschriftenprocedure is om de destijds betrokken hulpverleners als getuigen te horen.
Tijdens de procedure wordt hij bijgestaan door mr. M. J. de Witte van SAP Advocaten te Amersfoort (www.letselschade-advocaten.nl); een landelijk bekend advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade als gevolg van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of door medische fouten.
Bakker meent dat de Jellinek-kliniek niet heeft geholpen met het stoppen van zijn drugsgebruik. Daarentegen hebben zij Bakker stelselmatig verslaafd gehouden aan methadon. Waarbij hem cruciale informatie is onthouden over de duur, risico's en de gevolgen van de behandeling met methadon, die in feite alleen neerkomt op het instandhouden van de verslaving. Methadon is een gevaarlijke stof en daardoor niet het juiste middel om mensen in Nederland van hun verslaving af te helpen. Bij schade door gebruik, (bijvoorbeeld verslaving) is de verstrekker aansprakelijk te stellen. In dit geval dus de Jellinek-kliniek, aldus de advocaat van Bakker.

Bovendien verwijt Bakker dat de Jellinek-kliniek heeft verzuimd om vanaf het eerste contact alternatieve mogelijkheden voor behandeling aan te dragen, zoals privé-klinieken in het buitenland en hem daar naar toe te geleiden. Bakker kwam uiteindelijk zelf van zijn verslaving af door naar privé-klinieken in het buitenland te gaan.
Afgelopen donderdag wijdde Twee Vandaag een programma aan de verslavingsproblematiek en er staat deze week een aangrijpende reportage over Bakker in Vrij Nederland.

Keith Bakker is oprichter van Smith & Jones, een vanuit Amsterdam opererend bedrijf dat verslaafden begeleidt en verwijst naar klinieken in het buitenland.

Contact: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Smith& Jones addiction consultants
Tel: 00-31-(0)20-4865464 Mobile 06 20079182
info@smithandjones.nl
www.smithandjones.nl

Deel: ' Procedure ex-verslaafde tegen Jellinek is begonnen '
Lees ook