Universiteit van AmsterdamAankondiging:

Prof. dr. J. Cappella spreekt aan de UvA over gezondheidscommunicatie

Woensdag 12 maart 2003 vindt aan de Universiteit van Amsterdam een symposium over gezondheids-communicatie plaats onder de titel Health communication to at-risk populations. Tijdens dit symposium zal onder meer de vooraanstaande Amerikaanse wetenschapper prof. dr. Joseph N. Cappella spreken over het gebruik van het concept gezondheidsrisico bij het ontwerpen communicatieboodschappen die bedoeld zijn om gedrag te veranderen. Hij illustreert zijn verhaal met gegevens uit een onderzoek naar het stoppen met roken van een groep jongeren.

Prof. dr. Joseph N. Cappella is hoogleraar Communicatie aan de vermaarde Annenberg School for Communication van de University of Pennsylvania (VS). Zijn onderzoek en publicaties betreffen politieke communicatie, gezondheidscommunicatie, sociale interactie, non-verbaal gedrag en media-effecten. De afgelopen jaren gaf Capella onder meer leiding aan een groot onderzoek naar de (in)effectiviteit van massamediale anti-drugscampagnes in de Verenigde Staten.

Andere onderwerpen die tijdens het symposium aan bod komen zijn onder meer de ineffectiviteit van gezondheidscampagnes over roken, gezondheidscommunicatie en internet, en een nieuw model voor effectieve gezondheidscommunicatie, het zogenoemde 'change-prime model'.

Het symposium wordt georganiseerd door de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) van de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Deel: ' Prof. dr. J. Cappella spreekt aan de UvA over gezondheidscommunicatie '
Lees ook