Katholieke Universiteit Brabant

zie ook:

promoties

Prof. mr. Paul van Seters nieuwe directeur GLOBUS

Het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant heeft prof. mr. Paul C.M. van Seters (1948) per 1 april 1999 benoemd tot (full time) directeur van het expertisecentrum GLOBUS.

GLOBUS is het vorig jaar door de KUB opgerichte Instituut voor Globalization and Sustainable Development. Het fungeert als centrum voor internationaal onderzoek naar de maatschappelijke aspecten van globalisering en de gevolgen daarvan voor duurzame ontwikkeling. GLOBUS biedt ook een forum waar onderzoekers, beleidsmakers, besluitvormers en belanghebbenden kritische discussies aangaan en vernieuwende antwoorden kunnen geven op de uitdagingen die globalisering en duurzame ontwikkeling vergen. Alle faculteiten van de KUB zijn bij dit expertisecentrum betrokken.

De nieuwe directeur van GLOBUS, de rechtssocioloog professor mr. Paul van Seters, is vanaf medio 1992 directeur van het Schoordijkinstituut, de onderzoeksschool van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de KUB. Van Seters studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1972 cum laude afstudeerde. In 1974 behaalde hij het Master of Arts-diploma aan de sociale faculteit van de Universiteit van Californië, Berkeley. In 1988 promoveerde hij aan deze universiteit en in 1978 werd hij aan de (toenmalige) Katholieke Hogeschool Tilburg benoemd tot lector in de Rechtssociologie; later volgde zijn benoeming tot hoogleraar in dat vak. Van Seters volgt bij GLOBUS prof. dr. P. Ester op, die fulltime directeur wordt van OSA, Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek. OSA is sinds 1998 gevestigd op de campus van de KUB.

Deel: ' Prof. mr. Paul van Seters nieuwe directeur GLOBUS '
Lees ook