Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
24 januari 2003

Frans-Nederlandse wetenschappelijke samenwerking
Prof. Struijker Boudier ontvangt Descartes-Huygensprijs 2002

Prof.dr. H.A.J. Struijker Boudier van de Universiteit Maastricht (UM) heeft deze week (woensdag 22 januari) uit handen van de Franse ambassadeur in Nederland, mevr. Anne Gazeau-Secret, de Descartes-Huygensprijs 2002 ontvangen.

Deze prijs is in 1995 door de Franse en Nederlandse regering ingesteld om de wetenschappelijke samenwerking tussen beide landen te bevorderen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Franse en Nederlandse wetenschapper die aan de Frans-Nederlandse wetenschappelijke samenwerking een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd. Aan de Descartes-Huygensprijs is een gastonderzoekschap verbonden in het andere land.

Prof. Struijker Boudier is sinds 1999 wetenschappelijk directeur van het Cardiovasculair onderzoeksinstituut Maastricht (CARIM) van de UM en tevens co-directeur van het Franse DEA programma over Vasculaire Biologie aan de Université de Paris. CARIM bestaat sinds 1988 als onderzoeksinstituut. In 1992 werd CARIM erkend als onderzoeksschool (de onderzoeksschool Hart- en Vaatziekten). Internationaal werkt CARIM al meer dan een decennium nauw samen met het in Parijs gevestigde Institut Fédératif de Recherche Circulation Lariboisière (IFRCL).

Deel: ' Prof. Struijker Boudier ontvangt Descartes-Huygensprijs 2002 '
Lees ook