Profgoochelaar verkoopt rechten zes trucs in één jaar


Nederlandse goocheltrucs gaan de hele globe over

OIRSCHOT, 20130926 -- Professioneel goochelaar Leo Smetsers uit Oirschot wist binnen een jaar tijd de rechten van zes van zijn trucs wereldwijd te verkopen. Een unieke prestatie voor Nederland. De trucs werden door hem bedacht, vervolmaakt en voorzien van degelijk en uitgebreid getest materiaal. Ook een stap-voor-stap instructie dvd wordt geleverd bij de trucs.

Professioneel goochelaar Leo Smetsers uit Oirschot wist binnen een jaar tijd de rechten van zes van zijn trucs wereldwijd te verkopen.De trucs van Leo Smetsers worden wereldwijd verspreid door groothandels gespecialiseerd in de complexe nichemarkt van ‘kleine’ goocheltrucs. Inmiddels zijn de rechten van Smetsers’ ‘Cup and Eggs’, ‘Neo Ring’, ‘Lotto Square’, ‘Turbo Stick’ en ‘Professional Three Shell Game’ verkocht aan Alakazam Magic (UK) en aan Murphy’s Magic (US). ‘The Bag’, een geperfectioneerde muntenroutine, wordt binnenkort op de markt gebracht. Beroemde goochelaars in tientallen landen kennen Smetsers en treden op met zijn trucs. De befaamde Canadese goochelaar Richard Sanders kwam in 2011 persoonlijk naar Oirschot en verfijnde samen met Smetsers de ‘Professional Three Shell Game’, een eigentijdse variant op het alom bekende balletje-balletje.

De ‘tafeltrucs’ van Leo Smetsers ogen bedrieglijk eenvoudig, maar zijn excellent doordacht voor een maximaal verbluffend effect. Op You Tube zijn tal van filmpjes te vinden waarop trucs van Leo Smetsers door vele andere goochelaars uit verschillende landen worden aangeprezen. Zijn trucs worden inmiddels wereldwijd door zowel professionele als amateurgoochelaars gekocht: een prestatie van formaat in deze specialistische markt voor goochel professionals en hobbyisten. Op dit moment zijn nog drie nieuwe trucs van Smetsers in ontwikkeling, waaronder de ‘Bell Cups’, waarvan veel verwacht wordt.

Leo Smetsers (1960) startte in 1997 als professioneel goochelaar. Naast het ontwikkelen en perfectioneren van trucs blijft het live goochelen zijn ‘core business’. Zijn watervlugge techniek en levendige performance garanderen een onuitwisbare ervaring voor zijn internationale publiek. Daarnaast verzorgt hij lezingen over het goochelen en is hij geregeld in de theaters in binnen- en buitenland te vinden, als helft van het theaterduo ADH2, met een soepele combinatie van ‘Mind Magic’ en een grote dosis humor.

Voor meer informatie over het werk van Leo Smetsers: www.leosmetsers.nl


Deel: ' Profgoochelaar verkoopt rechten zes trucs in één jaar '
Lees ook