Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Programma Internationale Vrouwendag

Publicatiedatum: 7 maart 2003

De Internationale Vrouwendag op 8 maart is traditioneel de dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan vrouwenemancipatie. In 1912 werd deze dag voor het eerst in Nederland gevierd. Er werd toen gestreden voor het vrouwenkiesrecht. Sinds die tijd zijn er veel verschillende thema's aan bod gekomen, van arbeidsrecht tot moederschap. In de laatste jaren is het steeds meer een multicultureel feest geworden. Dit jaar vinden er twee evenementen plaats die u kunt bijwonen.

CULTUUR EN EDUCATIE In het Volkshuis kunt u een avond bijwonen georganiseerd door Feminenza, de Koerdische Culturele Vereniging en het Vrouwennetwerk PvdA. Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur inloop met muziek van Er welt een traan 20.00 uur start van de film Fem doc, een terugblik op de tweede feministische golf en vragen aan vrouwen anno nu over de relevantie hiervan.
20.45 uur napraten over de film met maaksters Josien Pieterse en Maartje Liebregts, Anneke Ribberink, gepromoveerd op de tweede feministische golf en Khadija Arib. Met twee loopmicrofoons kan er in de zaal meegepraat worden.

Ook de beide kandidaten voor het burgemeesterschap worden vragen gesteld over vrouwenemancipatie. 21.15 uur Een Feminenza workshop: wat is de derde emancipatiegolf?
21.15 uur workshop Somalische vrouwen over vrouwenbesnijdenis; 21.15 uur in de grote zaal het Koerdische programma: eerst muziek en zang met eigen instrumenten en vervolgens dans. De aanwezigen kunnen meedoen!
22.00 uur begin van het feest in de grote zaal, met muziek van dj Angelique.
01.00 uur einde feest.

Het Volkshuis is gehuisvest aan de Apothekersdijk 33a.

De Stichting Samenwerkingsverband, Stichting Dialoog (Berberse Marokkanen), de Turkse vereniging HTIB en de werkgroep Surinamers Leiden verzorgen op 8 maart een multiculturele vrouwenavond met het volgende programma:

Inleiding door mw. E. Hesseling
Interculturele Surinaamse groep Hindoestanen, Javanen, Chinezen, Indianen/ Creolen
Bijeenkomst (o.v.b.) presentatie burgemeester(s) Marrokaanse Muziekgroep Thidrin
Turkse Volksdansgroep Kafkase
Turkse Muziekband onder leiding van Ali
De catering wordt verzorgd door Warung Kartinie.

Dit alles begint vanaf 17.30 uur in het Gebouw HTIB, Eksterpad 4, Merenwijk.

Deze pagina is gewijzigd op 7 maart 2003

Deel: ' Programma Internationale Vrouwendag in Leiden '
Lees ook