Ingezonden persbericht


Programma Kultuurhuis Bosch Arnhem tm 26 juni

dinsdag 4 mei (tot en met maandag 31 mei)
WT/EXPO: teksten van Peter Migchelbrink.
aanvang: elke dag van 12:00 tot 01:00
entree: gratis

Peter Migchelbrink is geboren op 23 april 1977 te Doetinchem. Nadat hij de lagere school en het VWO glansrijk doorstond, vond hij het tijd om zijn horizon te verbreden. Hij schreef de culthit: 'In mijn koffieshop' voor de Spitfires van het album 't Spitvirus (1996) en zong op menig cd van deze band mee als achtergrondzanger. Tevens schreef hij in dat jaar het gevoelige 'Lege wereld' waarmee hij hoge ogen gooide. Helaas was de tijd nog niet rijp voor enig commercieel succes. Peter volgde de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening te Arnhem en studeerde in 1999 af. Tijdens zijn studie begon zijn muziekcarrire verder vorm te krijgen. Hij richtte samen met Vincent Versteeg de band: Uitzicht op. Dit gouden duo schreef legendarische hits als Vreemde tussen bekenden, 'Wijs mij de weg' en 'Hee word wakker'. Met deze band speelde hij zalen zoals Merleyn en Diogenes te Nijmegen plat. Helaas ging de band vroegtijdig ter ziele. Maar Peter had zijn doel gevonden. Onder het motto wie schrijft die blijft, ging hij liedteksten schrijvenen en had hij geroken aan de pozie.

woensdag 12 mei (info-avond)
Food not Bombs over gentechnologie
aanvang: 20.00 entree: gratis

spreker: Wytze de Lange, XminY Solidariteitsfonds
video: De Bloedzuiger en de Regenworm (2003) : 68 mins : UK/USA Oorspronkelijke bevolkingsgroepen uiten hun visie op de westerse wetenschap en haar visie op een genetisch gemanipuleerde toekomst en de belangenverstrengeling met winsten uit het bedrijfsleven en globalisatie. Deze film toont bevlogen verhalen over een toekomst die bedreigd wordt door genetische manipulatie en laat succesvolle alternatieven zien voor de geglobaliseerde monocultuur met fantastische beelden en muziek van over de hele wereld. De Bloedzuiger en de Regenworm verkent onderwerpen over het verzamelen van genetisch materiaal, het eigendomsrecht erop, genetische manipulatie en de duidelijke relatie met een verre van versuft kolonialisme. Kijkend naar de economische, ethische en legale aspecten van het wangebruik van bloed, afgenomen van de oorspronkelijke eilandbewoners, onderzoekt deze film een eeuwenoude lijn van misbruik en pleit voor een alternatief en onafhankelijk wereldbeeld gebaseerd op samenwerking en aloude wijsheden.

donderdag 13 mei (dance/ dancehall)
Jahwarriors Night
special quest: Jah Free - Dub Soundsystem (Universal Egg Label / UK) DJs W-one & 2-inch
open: 20:30 entree: 4,-

Jah Free bracht de populaire roots hit 'wicked can't run' uit, gevolgd door de even populaire discomix, 'lightning clap'. Beide hits bleken populair in het sound system circuit. Jah Free trok de aandacht van Zion Train die hem binnenhaalden bij het Universal Egg Collective. Hij heeft gewerkt met; Mad Professor, Vibronics Iration Steppas, Conscious Sounds, Armagideon en de Belgische dub helden Bong Messages.

donderdag 13 mei (film/ documentaire)
Terrorists - film about the kids they sentenced
aanvang: 20:30 entree: gratis

In samenwerking met Filmhuis Arnhem en Steungroep Maarten. Met inleiding vooraf en gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie na de film. Documentaire over de rellen tijdens de Eurotop 2001 in Gotenburg en juridische nasleep daarvan. Lukas Moodysson en Stefan Jarl interviewen een tiental jongeren die door de politie werden gearresteerd en allen tot ongebruikelijk hoge gevangenisstraffen zijn veroordeeld. De film maakt duidelijk dat er met bewijsmateriaal wordt geknoeid. De Nederlander Maarten werd tijdens de Eurotop gearresteerd en het land uit gezet. Maarten wilde een klacht indienen tegen de Zweedse politie, maar hoorde dat hij zelf in staat van beschuldiging was gesteld en om zijn uitlevering is verzocht. Maarten voert processen tegen zijn uitlevering. Hij heeft niets misdaan en vreest een oneerlijk proces in Zweden. regie: Lukas Moodysson & Stefan Jarl (S'03), Engels ondertiteld Zie www.steunmaarten.org

vrijdag 14 mei (concert/ indie rock)
Gem & Pfaff
DJs Nicole & Ewie
open: 20:30 entree: 5,-

'Kick out the Gem, Arnhem', is het motto van deze unieke avond. De Utrechtse muzikale rock 'n' roll -sensatie Gem staat namelijk bij ons op het podium. Dit slechts enkele dagen voor het uitbrengen van hun debuut op het fameuze Excelsior label. Omstreden vanaf het begin gezien hun referenties aan The Strokes en Oasis. Omstreden ook omdat ze heftiger klinken dan alle Excelsior -bands bij elkaar. Wie ze live heeft gezien kent geen twijfel meer, Gem is echt, Gem is helemaal te Gem.
Tijd om echt warm te worden zal het Amsterdamse Pfaff je in het voorprogramma waarschijnlijk niet geven. Gestuwd door twee drummers en met voorman Bas (medelid van Seedling) op gitaar en zang zullen zij hun ruwe muziek ook een doelbewuste trap richting doel gaan geven.

zaterdag 15 mei (global sounds)
Sandunga
DJ Wieke
open: 22:00 entree: gratis
vanaf 23:00 entree: 3,-

Sandunga is een Spaans woord dat 'pit' en/of 'charme' betekent. Met die steekwoorden draait DJ Wieke global grooves, futurejazz/funk en traditioneel werk uit alle culturen en continenten.

donderdag 20 mei (concert/ geluidskunst)
Hitmachine + special guests
open: 20:30 entree: 5,-

The Hitmachine is een nkoppige draak met zaagtanden die polyritmische, multiphonische en hyperdynamische improvisatiemuziek spuwt. En af en toe, tussen de hits door, wordt een stukje nepjazz geproduceerd. Zelfs wanneer de Engels-Nederlandse woordenboeken-pozie en Deltaplan Beefheart imitaties van Pieter Kock anders dirigeren. De machinisten hebben hun unieke stijl in Nijmegen op straat opgepikt.

vrijdag 21 mei (concert/ trashblues)
Lo-Lite & Uw Hond
open: 20:30 entree: 5,-

Tweekoppige Lo-Fi puinblues/garagepunk-band uit Arnhem die al 8 jaar moerasgas uitspuwen en rock'n roll uitzweten, een spoor van stank en verwarring achterlatend op de podia van Europa en begin 2003 in America. Na vele tours door heel Europa nu eindelijk weer 's in Arnhem zelf.

zaterdag 22 mei (concert/ singer-songwriter)
Deborah Jeanne en Jrgen
aanvang: 20.30 entree: 4,-

Deborah Jeanne komt uit New York. Ze reist veel en heeft op veel plekken in de wereld gewoond. Deze reizen hebben haar gevormd en geven haar muziek iets unieks. Ook danst ze, en heeft veel ritmische en melodische variaties van muziek van over de wereld in haar liedjes verwerkt. Als singer-songwriter van akoestische, ritmische muziek met een exotische draai, heeft ze veel getoerd door Europa en Noord-Amerika met eigen materiaal en geselecteerde covers op festivals, concerten en clubs. Ze heeft twee CD's geproduceerd en een CD met kinderliedjes. Ze heeft haar nieuwe CD net afgerond, 'Beneath your moon', uitgebracht door Toca-Records. Haar muziek en teksten, rijk aan gevoel en pozie, hebben in de afgelopen zeven jaar prijzen gewonnen van de American Society of Composers and Artists. Als actrice heeft zij gespeeld in drama's, musical comedies en musicals. Met jaren van optreden als ervaring leidt ze workshops in Europa en de VS in het schrijven van liedjes, zingen, beweging en creatieve expressie. Deborah Jeanne speelt samen met gitarist Jrgen.

zaterdag 22 februari (dance/ nu_pop_dance)
Popscene
DJ Nicole
open: 22:00 entree: gratis
vanaf 23:00 entree: 3,-

PopScene's eigen DJ Nicole brengt een mix van Britse indie, sleazy electro, art-garage rock en alles wat maar dansbaar is op de dansvloer van Kultuurhuis Bosch. Hey Hey, come out tonight. PopScene!

zondag 23 mei (voorstelling/ dans)
verschillende dansperformances
aanvang: 16.00 en om 20.00 entree 2,-

donderdag 27 mei (film/ drama)
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 27 mei (dance/ black music cocktail)
Pure Delight
DJs Syte & Demian
open: 22:00 entree: gratis
vanaf 23:00 entree: 3,-

Deze 'black music' cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit het ghetto op de dansvloer... Gepresenteerd door DJ's Demian & Syte, bekend van de Four Funky Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

vrijdag 28 mei (concert/ poprock)
Silent Minority Uproar:
Lawn, Vladimir & Propeller
DJs Dubbelmono & Ewie
open: 20:30 entree: 6,-

Lawn brengt een mix van 'agressie' en 'romantiek', zo proberend een huwelijk tot stand te brengen tussen harde hoekige gitaaruitbarstingen met verstilde momenten van sereniteit met teksten die 'aan je hartkabels sjorren'. Naast de normale (bas)gitaar en drum worden de viool de (rhodes)piano veel samples en allerlei anders gebruikt. Met de gitaren als 'centraal' element heeft hun muziek 'n grote diversiteit. In de muzikale trip van de indie-rockers Vladimir groeien rustige passages uit tot intense uitbarstingen. Maar de band weet 't altijd compact te houden en groeit op 't podium uit tot een dynamische formatie die maar n doel heeft: de toeschouwer met een desolaat gevoel achterlaten. Propellers stijl is moeilijk te omschrijven, omdat die constant in beweging is en altijd een nieuw experiment wil aangaan. Hun muziek kan het best omschreven worden als een mix van noise, soundscapes en mathrock.

zaterdag 29 mei (dance/ disco)
Discodoos
DJs Peter K & Discodick
open 22:00-05:00 entree: 5,-

Een hele avond, tot diep in de nacht, liedjes uit de 'oude' discodoos. Wees er op tijd bij, want anders moet je helaas buiten dansen.

zondag 30 mei (voordracht/ pozie)
Poziemiddag
aanvang: 16.00 entree: gratis

met voordrachten van verschillende dichters

dinsdag 1 juni (tot en met woensdag 30 juni )
WT/EXPO: Stichting Internationale JeugdUitwisseling 'Vergezicht dichtbij belicht in beeld gedicht' aanvang: elke dag van 12:00 tot 01:00 entree: gratis

In het voetspoor van de oorlog..... Over een indrukwekkende reis door Bosni, Kroati en Servi. Deze reis en de daaruit voortvloeiende tentoonstelling is een initiatief van Stichting Internationale JeugdUitwisseling. Al een aantal jaren vertrekt een kleine delegatie van de IJU met een bus vol kleren, knuffels en andere spullen naar Bosni. Zo brachten we ook dit jaar weer de kerst door in het vluchtelingenkamp. Met name om de mensen in het kamp het gevoel te geven niet vergeten te zijn of te worden. Na meer dan tien jaar op de vlucht te zijn, is er nauwelijks verbetering gekomen in hun situatie. Wel is de aandacht voor hun situatie ernstig verminderd. Bijvoorbeeld door oorlog, oorlogsdreiging en -gevolgen elders in de wereld. Stichting Internationale JeugdUitwisseling is een non-profit organisatie, die geheel draait op vrijwilligers. Om het project in Bosni voort te kunnen zetten en in de nabije toekomst uit te kunnen breiden is de organisatie volledig afhankelijk van giften en donaties. Als u dit initiatief een warm hart toedraagt is het mogelijk om de foto's te kopen. Het geld komt volledig ten goede aan het vluchtelingenkamp in Bosni. Voor informatie kunt u ook altijd contact opnemen (026 - 4454649).

donderdag 3 juni (concert/ geluidskunst)
Club Sonorama: Danille Lemaire & Jan van den Dobbelsteen open: 20:30 entree: 5 ,-

vrijdag 4 juni (concert)
let voor programma op nadere aankondigingen.

zondag 6 juni (kinderfilm/ klei animatie)
aanvang: 15:00 entree: gratis

zaterdag 5 juni (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJs Discodick & Mieze
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

dinsdag 8 juni (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:45 entree: gratis

Elke tweede dinsdag van de maand. Jamsessie voor iedereen!

woensdag 9 juni (info-avond)
Food not Bombs
spreekt over: Ecotopia
aanvang: 20:00 entree: gratis

sprekers en video
Ecotopia is een jaarlijks terugkerende, internationale activiteit rond het thema duurzaamheid. Twee weken lang komen jongeren uit heel Europa bij elkaar om samen een duurzame gemeenschap te vormen, na te denken over milieu en duurzame ontwikkeling, te discussiren over politiek en praktijk en te werken aan sociale, duurzame en leuke alternatieven van samenleven. Ecotopia vindt plaats tussen 9-23 augustus, vlakbij kasteel Loevesteijn aan de Waal

donderdag 10 juni (film/ art cinema, drama)
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 10 juni (dance/ dancehall)
Jahwarriors Night
DJs W-one & 2-inch
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

vrijdag 11 juni (concert/ electrorock)
Telefunk & Zea
DJs Nicole & Ewie
open: 20:30 entree: 6,-

Muziekliefhebbers die afhaken bij het woord elektronica doen zichzelf tekort. Als je het verantwoord gebruikt kun je zelfs veel aan (rock) muziek toevoegen. Vanavond staan er twee bands op het podium die dit helemaal gaan bewijzen. Ze doen kwalitatief weinig voor elkaar onder, maar hebben beide een heel eigen geluid. De 6 -koppige Deventerse formatie Telefunk is voortgekomen uit de resten van Cords. Na aanvankelijk vooral een lo-fi geluid gebracht te hebben werd het geluid voller en vriendelijker. Dit gebeurde door de toevoeging van samples, loops en allerlei geluiden. Als je hieraan de intense stem van frontvrouw Simone toevoegt dan staat Telefunk garant voor een fijne band waar de gitaar en elektrovonken vanaf slaan. Het Amsterdamse duo Zea opent de avond. In de korte grillige liedjes zitten puntige gitaarriffs, samples en elektronica verwerkt. Arnold en Remko gaan er op het podium helemaal voor. Je vergeet snel dat er maar twee man staan. Vorig jaar leverden ze nog een prachtalbum 'Today I forgot to complain' Het publiek zal vanavond echter niets te klagen hebben.

zaterdag 12 juni (dance/ alternative swing)
Swing.alt
DJs CJ & Hush
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

woensdag 16 juni (kinderactiviteit)
kinderdisco
van 15:00 tot 17:30 entree: 2,-

voor kinderen van 3 t/m 9 jaar. Neem je je eigen CD mee?

donderdag 17 juni (concert/ hiphop)
Lyricist Definition met :
Skiggy Rapzz, 5th Season/Palmanova, Jerome XL & DRT (featuring DJ Muse Sick), Frontline (Jay Frenzie, Rawskillz & Krylon), Soul Reflexionz (breakdance), Dj Krylon en DJ Danjah) open: 19:30 entree: 10,-

vrijdag 18 juni (concert/ post indie & noise rock) Vehicle & Gone Bald
open: 20:30 entree: 5,-

De muziek van vehicle is het beste te omschrijven als indie post-rock. Instrumentale lange stukken sfeervolle, hoopgevende muziek. Soms ondersteund door een sample. Denk dus aan repetitieve gitaarpatronen met erg veel dynamiek. We zijn benvloed door bands uit de post-rock hoek zoals tristeza, explosions in the sky en slint. Maar ze proberen dit te combineren met het gevoel voor melodie dat men vindt bij bands als the smashing pumpkins en pearl jam. De stijl van voorprogramma Gone Bald heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van primitieve, langzame noise, via symphonische mathrock, naar de melodieuze vorm van noise die Gone Bald nu speelt. Vaste factoren zijn dissonante akkoorden, emotionele en bombastische riffs en dynamiek. En een niet aflatend spervuur van bezeten zang, gitaarherrie en -melodie.

zaterdag 19 juni (dance/ drum 'n bass)
DJ battle: Assasan (master) VS. P@'trick (pupil)
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

zondag 20 juni (voorstelling/ toneel)
Theatergroep Bedriegt speelt 'Mensenhater' (Molire) aanvang: 15:00 entree: 3,-

Theatergroep Bedriegt uit Nijmegen speelt dit jaar een eigenzinnige interpretatie van Molire's 'Mensenhater'. De personages spelen vluchtig het verhaal van Alceste, de mensenhater, en de mensen om hem heen. Alceste maakt zich druk om de hypocrisie en de schijnheiligheid van zijn zogenaamde vrienden en bekenden. Eerlijkheid is voor hem het belangrijkst. En daarom zegt hij wat hij denkt, altijd, ook al betekent het dat hij dan iedereen verliest. Ondertussen is hij echter verliefd op een vrouw die iedereen voor haar karretje spant, en juist optimaal gebruik maakt van die schijnheiligheid! Hoe ga je hier nou mee om? Terwijl het oorspronkelijke stuk zich afspeelt aan het Franse hof in de 17e eeuw, wordt deze interpretatie gespeeld in het hier en nu, door jonge mensen van nu. En wat blijkt? Problemen van toen zijn ook nu nog zeer actueel! De voorstelling bestaat uit korte, snelle scnes, en is absoluut 'om te lachen'!

donderdag 24 juni (film/ science fiction-fantasy-drama) aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 24 juni (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Syte & Demian
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

vrijdag 25 juni (concert/ energieke poprock)
Seedling & Norma Jean
DJs Ewie & Dubbelmono
open: 20:30 entree: 5,-

Seedling is een Amsterdamse band, met drie dames en een heer. Al jaren behoort ze tot de top van Nederland. Net voor een ingelaste pauze staan ze bij ons op het podium. Het songmateriaal is opvallend, getuige hun laatste alom geroemde album uit 2003: "Let's play songs, boys & girls." Het geluid krijgt veel extra's mee door het gebruik van de viool, keyboards en samples. Muzikale referenties zijn te vinden in bands als Throwing Muses, dEUS, Posies en The Velvet Underground. Toch klinken ze origineel, en heel herkenbaar als Seedling. Het is niet voor niets dat de eigenzinnige Engelse DJ John Peel ze voor een sessie naar Engeland haalde. Ze stonden op alle grote Nederlandse podia en ook Lowlands werd al met een bezoek vereerd. Bij alles wat ze doen staat echter het lekker muziek maken voorop. Seedling zal er dan ook helemaal voor gaan. Aan het voorprogramma zal het ook niet liggen. Hier staan namelijk de Seedling -vrienden: Norma Jean. De artiestennaam van Norma Jean was Marilyn Monroe. Het is dan ook geen toeval dat ze opwindende popliedjes maken. Voorvrouw Marloes weet het publiek in ieder geval ondubbelzinnig te bespelen. Je bent gewaarschuwd.

zaterdag 26 juni (dance/ nu_pop_dance)
Popscene
DJ Nicole
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: 3,-

-----------------
Gilbert, Publiciteit.
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
F| 026-3512387
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl
Giro: 6867837
KvKnr: 09120347
BTWnr: 8104.08.168. O .01.2300

Deel: ' Programma Kultuurhuis Bosch in Arnhem - 18713 '
Lees ook