ArtisAmsterdam, 20 maart 2000

Persbericht

"Leven in het Heelal" in Artis Planetarium

Vanaf maandag 3 april wordt in het Artis Planetarium het programma "Leven in het Heelal" vertoond. Per dezelfde datum wordt het programma "Sleutel tot 2000" uit de roulatie genomen. Dit programma gaat vooral over de kalender en laat zien hoe wij met zijn allen in het jaar 2000 zijn beland. "Leven in het Heelal" handelt over de vraag of er buiten onze aarde nog meer bewoonde planeten zijn.

In ons eigen zonnestelsel -de zon en negen planeten- zou behalve op de aarde misschien ooit op Mars eenvoudig leven kunnen zijn ontstaan. Maar momenteel is Mars dor en koud. Vooral de laatste jaren zijn er echter steeds meer aanwijzingen gekomen dat er werelden bestaan bij verre sterren: exo-planeten. Maar tot nu toe ontbreken de middelen om vast te stellen of daar ook leven is. Opvolgers van de Hubble Space Telescope zullen daar wellicht verandering in brengen.

Behalve "Leven in het Heelal" worden in het Planetarium ook nog de programma's "Blik op Oneindig", "Heelal in Beeld" en "Suske en Wiske en de Verdwenen Sterren" vertoond.

Deel: ' Programma 'Leven in het Heelal' in Artis Planetarium '
Lees ook