Gemeente Den Helder

Open Monumentendag 2001: zaterdag 8 september

betreft: week: week 36

Aanstaande zaterdag is het zover. Dan wordt in het hele land de Open Monumentendag gehouden. Dit jaar is het thema "Huis & Haard". De Open Monumentendag wordt 's ochtends om 10.00 uur officieel geopend in het gebouw van Triade aan de Middenweg.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag én de opening van het nieuwe gebouw van Triade wordt 's middags een mini-symposium gehouden over architectuur in relatie tot de omgeving. Ook organiseert Triade een workshop voor 8 tot 12 jarigen. Van 10.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen zich bezig houden met het thema 'wonen' Met materialen als hout en papier maken zij onder begeleiding van Jan Nijhof en Henriëtte van der Winden hun ideale droomhuis. Er is plaats voor 30 kinderen en de deelname is gratis. Opgeven kan bij Triade, telefoon 537200.

wonen in Den Helder

De werkgroep Open Monumentendag heeft het thema aangegrepen om een boekje uit geven over de wijken in Den Helder en Huisduinen. In het boekje kunt u onder meer lezen hoe Den Helder is ontstaan, hoe de wederopbouw is zijn werk is gegaan en welke ideeën hebben geleid tot de huidige wijken. Het boekje is vooral bedoeld als een leidraad bij een rondwandeling. Terwijl u rondloopt kunt u lezen hoe de wijk is ontstaan, en wordt u gewezen op interessante panden die kenmerkend zijn voor de wijk. Het boekje kunt u afhalen bij de receptie van het stadhuis. Er is slechts een beperkte oplage dus op is op!

Open monumenten

Tijdens de Open Monumentendag kunt u gratis een bezoek brengen aan het Marinemuseum. Het museum opent haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Fort Erfprins zal eveneens haar deuren vanaf 10.00 uur openen. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u ook een bezoek brengen aan Fort Westoever, gelegen aan de Rijksweg bij de Burgemeester Visser brug. Aan de hand van een beschrijving kunt u door het fort dwalen. Medewerkers van de Stichting Herstelling Den Helder zijn op het fort aanwezig om te vertellen wat er gedaan is om het fort zou goed mogelijk te behouden.

laaste verandering: september 07, 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Programma Open Monumentendag in Den Helder '
Lees ook