Gemeente Haarlem

Programma Open Monumentendagen in Haarlem

Tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september openen vele Haarlemse monumenten weer hun poort voor belangstellenden. Dit jaar wordt er tijdens de Open Monumentendagen veel aandacht besteed aan historisch wooninterieur onder de noemer 'huis en haard'. Ook in Haarlem valt er te genieten van prachtige interieurs. In het kader van het thema is een brochure verschenen met een wandelroute die voert langs de vele antiek- en curiosazaken die Haarlem rijk is. Aan de hand van het tweede thema "100 jaar woningwet" zijn ook diverse routes uitgeschreven. In het Architectuurcentrum is aan 100 jaar woningwet een tentoonstelling gewijd onder de titel "Oasen in de woestijn", 100 jaar wonen en hygiëne in de sociale woningbouw".

Muziek in monumenten

Dit jaar wordt in veel monumenten muziek gemaakt. Maar liefst 41 koren treden op in 14 monumenten en vormen op deze manier een "korenlint" door de historische binnenstad. Ook het Luit- en gitaarfestival vindt, in iets kleinere vorm dan vorig jaar, weer plaats tijdens de Open Monumentendagen. Maar het gaat allemaal in de eerste plaats om de prachtige monumenten, waar ook dit jaar weer bij vele de deuren voor u geopend worden.

Meer informatie?

Voor informatie over de geopende monumenten en andere activiteiten in Haarlem kunt u op een van de onderwerpen in de rechter kolom klikken. Voor documentatiemateriaal kunt terecht bij de VVV, de stadsbibliotheek en het gemeentelijk informatiecentrum aan Grote Markt 2. Voor telefonische informatie kunt u eveneens contact opnemen met Haarlem Promotie, tel. 023-511 3750. Tenslotte kunt u tijdens de Open Monumentendagen voor informatie terecht in de Gravenzaal van het stadhuis.

Deel: ' Programma Open Monumentendagen in Haarlem '
Lees ook