Programma Ribs & Blues 2009 krijgt vorm


Britse bluesrocker Danny Bryant naar Raalte

RAALTE, 20090118 -- De Britse Danny Bryant's RedeyeBand is als vierde act aan de line-up van Ribs & Blues 2009 tijdens het Pinksterweekeinde in Raalte toegevoegd. Naamgever Danny Bryant wordt inmiddels al een aantal jaren gerekend tot de betere bluesgitaristen van Europa. Een reputatie die deze echte bluesrocker vooral te danken heeft aan een onwaarschijnlijk groot aantal spetterende live-optredens met zijn RedEyeBand, bestaande uit zijn vader Ken Bryant op basgitaar en Trevor Bar op drums.

Tijdens Pinksteren 2009 krijgt Bryant op het free festival op festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte gezelschap van The Fabulous Thunderbirds (VS), Cuby & Blizzards en Samuel Eddy (Ierland). Met 7 andere nationale en internationale acts wordt nog onderhandeld.

Danny Bryant werd in 1980 geboren in Hertfordshire. Pas op zijn 15e begon hij met gitaarspelen maar al na 3 jaar werd hij beroepsmuzikant. Tijdens naar schatting zo'n 2.000 concerten speelde hij als begeleider van illustere artiesten als Joe Cocker, Jef Beck, Greg Allman, Carlos Santana, Mick Taylor (ex-Rolling Stones) en Peter Green (Fleetwood Mac).
Met zijn huidige RedEyeBand heeft Bryant afgelopen jaren al 6 CD's gemaakt die vooral in de Europese blueswereld veel indruk maakten. In landen als Itali, Duitsland en Nederland heeft hij inmiddels een grote naam opgebouwd.
Daaraan droeg ook een gast als Walter Trout (op de 4e CD `Days like this') zijn steentje bij. In maart 2008 verscheen de 6e CD `Black and White'. De naar die CD genoemde toernee bracht de Britten al naar ruim 100 verschillende podia in 12 landen. Op het podium van Ribs & Blues als grootste free festival op blues- en bluesrockgebied in Oost- en Noord Nederland met zo'n 35 tot 40.000 bezoekers mocht hij dan ook niet ontbreken.

https://www.ribsenblues.nl


Deel: ' Programma Ribs & Blues 2009 krijgt vorm '
Lees ook