Gemeente Breda


TWEEDE JAAR `EN PLEIN PUBLIC' START MET BLIKSLAG

Vrijdag 16 juli start de tweede jaargang van `En Plein Public'. Op het plein van de Nieuwe Veste aan de St. Janstraat bijt de Bossche slagwerkgroep Blikslag het spits af met de spectaculaire voorstelling "Basalt". Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is de eerste voorstelling om 19.00 uur. De tweede is om 20.30 uur. De toegang is gratis. Elke vrijdagavond tot en met 20 augustus is er op een van de pleinen van De Nieuwe Veste, De Beyerd of Breda's Museum een cultureel buitenoptreden.

En Plein Public is een initiatief van de dienst Cultuur van de gemeente Breda dat tot stand kwam toen bleek dat de zomers in Breda wel erg stil waren als het om cultuur ging. Door zes zomerse vrijdagen achter elkaar gratis optredens te organiseren op het gebied van dans, theater, muziek en vertelkunst werd deze stilte doorbroken. De optredens vonden altijd plaats in de open lucht, op de binnenpleinen van De Nieuwe Veste en De Beyerd. Na het succes van vorig jaar beleeft En Plein Public nu zijn tweede editie. Het plein van Breda's Museum is toegevoegd aan de buitenpodia. Tegelijkertijd met En Plein Public zijn vorig jaar ook twee particuliere initiatieven ontstaan, de popconcerten op dinsdagavond in het Valkenberg en de filmvoorstellingen op vrijdagavond laat in hetzelfde park.

De slagwerkgroep Blikslag betrekt allerlei theatrale effecten in de voorstelling die boeiend is voor alle leeftijden. Een flinke dosis humor gaat gepaard met dramatiek en vooral veel ritme. `Basalt' is het verhaal van vier vrienden die samen een band vormen. De contrabassist verliest zijn geliefde en de band valt uiteen. In de voorstelling gaan Zuid-Amerikaanse muziek, Afrikaanse ritmes en de Franse muzette een wonderlijk verbond aan op traditionele en ontraditionele instrumenten. Uit het programma: `Op 16 juli kunt u iemand zien flirten met een contrabas, ruzie zien maken op trommels en een Hollandse mars horen spelen tijdens een Braziliaans ritme'.

Breda, 12 juli 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Programma tweede `En plein public' festival Breda '
Lees ook