Politiebericht Venlo 12-10-2001
Mediabericht 12 oktober (10.30 uur)

Bij de politie Limburg-Noord te gast

Weert als regionaal centrum voor Landelijke Politiedag

WEERT De politiemensen van het district Weert hebben de voorbereidingen voor de ontvangst van de vele duizenden gasten inmiddels afgerond. Op de landelijke politiedag, zaterdag 13 oktober, staan zij om 10.00 uur klaar om het nieuwe districtsbureau aan de Kasteelsingel open te zetten voor het publiek. Ook de omgeving van het bureau is ingericht om de burgers van Weert en ook van ver daar buiten te laten zien wat politiewerk inhoudt en hoe de politie samenwerkt met haar verschillende partners in veiligheid. De presentatie van het korps Limburg-Noord zal om 18.00 uur afgesloten worden.

Districtschef Gert Rademaker en de medewerkers van de politie Weert zetten om 10.00 uur s morgens de deuren wagenwijd open en zijn de hele dag bereid om al uw vragen te beantwoorden. Naast alle afdelingen en diensten die het eigen korps huisvest, zijn ook de brandweer, ambulancedienst en het Korps Landelijke Politiediensten ingeschakeld om hun activiteiten te tonen. Vanwege de verhoogde inzet van de afgelopen weken heeft de Koninklijke Marechaussee zich van deelname aan de open dag teruggetrokken. De grote boot van het Korps Landelijke Politiediensten afdeling Maasbracht moet eveneens gemist worden, omdat deze de stad Weert niet kan bereiken in verband met de stremming van een sluis op de vaarroute daar naartoe.

De meeste deuren staan vandaag voor belangstellenden open. Toch hebben we enkele ruimten om tactische redenen moeten afsluiten, omdat het gewone politiewerk natuurlijk ook door moet gaan. Het betreft dan personeelsruimten, de werkruimte van de noodhulp, kleedruimtes, technische ruimtes en het archief. Naast de bureauruimten zijn natuurlijk dienstvoertuigen uitgebreid te bekijken. Voor de kinderen is er op het Kasteelplein een verkeerstuin ingericht, waar zij onder toezicht met skelters een parcours kunnen rijden en hun kennis van de verkeersregels kunnen laten zien. Een kantelsimulator laat volwassenen ervaren hoe het is om uit een op zijn kop liggende auto te moeten kruipen. En brandweer en ambulancedienst zullen laten zien hoe het bevrijden van een slachtoffer uit een verongelukte auto in zn werk gaat.

De paarden van het Korps Landelijke Politiediensten zullen aanwezig zijn en geven samen met de Mobiele Eenheid een demonstratie van hun kunnen. Enkele demonstraties van de M.E. houden onder meer het gebruik van molotov-cocktails in en abseilen vanaf het hoogste punt van het gebouw. Door de commandant zal tijdens de demonstraties toelichting worden gegeven. In het stadspark geven de diensthondengeleiders tweemaal een demonstratie met de surveillance- en verdovende middelenhond. Bij en in een groot waterbassin aan de Hoogpoort zal uitleg gegeven worden over de inzet van duikers wanneer het gaat om de opsporingstaak.

Om 15.00 uur komt aan de spanning van de basisschoolleerlingen een eind. Dan is het moment aangebroken dat de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd zal plaatsvinden. De leerlingen van alle basisscholen in het politiedistrict Weert hebben meegedaan aan het inkleuren van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte kleurplaat. Al die kleurplaten zijn beoordeeld en van elke leeftijdsgroep zijn drie prijswinnaars geselecteerd. Districtschef Gert Rademaker zal om 15.00 uur precies beginnen met het bekendmaken van de winnaars en de prijzen uitreiken. Dit alles zal gebeuren op het podium bij het duikbassin aan de Hoogpoort.

Deel: ' Programma Weert tijdens landelijke politiedag '
Lees ook