013 Tilburg

Beste Punk-O-Rama bezoekers

Door de dramatische gebeurtenissen in de USA heeft Guttermouth het vliegtuig naar Europa niet kunnen nemen. Ze zijn pas op 18 september in staat de overtocht te maken en zullen daarom zondag 16 september niet spelen.

Helaas was het op deze korte termijn niet meer mogelijk om een vervangende band te vinden, en door de reeds gemaakte kosten kan er ook geen korting op het kaartje gegeven worden. Wel zullen de andere bands wat langer spelen.

We hopen dat jullie begrip voor de situatie kunnen opbrengen.

Programma-overzicht:
16-9-2001 Punk-O-Rama Tour: feat. Bouncing Souls
The Choice
aanvang: 16.00 uur, zaal open:15.00 uur
entree: f 22,50 (¬ 10,23)
voorverkoop: f 22,50 + f 4,50 service (¬ 10,23+ ¬ 2,05 service) voorverkoop vanaf 23 juni

Epitaph is een punklabel dat geruime tijd goede punkrockalbums aan de man brengt. En wat voor albums. Neem nu het laatste schijfje 'Covered With Ants'. Met songs als 'That's Life', 'Cram It Up Your Ass' (let op de vreemde piano-outro) en 'Looking Good Is All That Matters' worden puberale thema's aan snelle en kundige punkrock geknoopt. De eerdere albums van Guttermouth verschenen op het Nitro label van Dexter Holland (The Offspring).The Bouncing Souls waren niet al te lang geleden al in Nederland. Toen in het kader van de Deconstruction Tour. Nu presenteren zij net als Guttermouth ook nieuw punkvoer 'How I Spent My Summer Vacation'. Strakke nummers die reeds kennen, qua power, van 'Hopeless Romantic'. De teksten lijken soms zelfs autobiografisch: 'I met a lot of people that made me feel alright and their music's got me through the night'. Mouthwash serveertop hun debuut '1000 Dreams' een bekend cocktailtje: ska met punk. Maar dan wel volgens eigen recept. De band bestaat al meer dan vijf jaar en tourde reeds met The Vandals, H2O en The Pietasters. Bombshell Rocks is de enige Europese band op deze zondagmiddag. De Zweedse formatie nam met Millencolingitarist Mathias Färm het ruige album 'City Rats and Alleycats' op dat naadloos in tussen het werk van Rancid en soortgenoten past. 'Unstopable'. Een leuk maar saillant detail van deze Punk-O-Rama tour: geen van de bands staat op de laatste aflevering van deze onmisbare punkverzamelaar.

21-9-2001 HARDCORE-PUNK-EXTRAVAGANZA
Kleine Zaal + Bat Cave
aanvang: 20.00 uur, zaal open:19.30 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: f 15,00 + f 3,50 service (¬ 6,82+ ¬ 1,59 service) voorverkoop vanaf 18 augustus

Kleine Zaal: Bloody Sods (USA) + Stool Sample (UK) + SOS Bat Cave: Hardsell + The Puked + The Louts

Bloody Sods
In 1996 namen de Bloody Sods uit het Amerikaanse Atalanta hun eerst demo op, waarop een cover van S.O.D. (is dat de link naar hun bandnaam?) Vele optredens, liters bier en enkele personeelswisselingen later was de tijd rijp voor het werkelijke debuut nadat de demo (aangevuld met negen andere tracks) op een lokaal label is verschenen. We schrijven inmiddels 1999 en het 'Beer Junkie!' album laat het sextet in optima forma horen. Zo'n grote formatie kan onmogelijk lang stand houden (wat overigens niet geldt voor ska- , funk- of reggaebands) en momenteel bestaat Bloody Sods uit gitarist J., bassist Bill, drummer Shayne (ex-The Despised) en zanger Dane. Afgelopen maart zag 'Get Outta My Head' het daglicht, waarop ook oud-zanger Jack te horen is.

Helaas geen Lo.Cust. In verband met personeelsproblemen, de bassist is uit de band gestapt/gegooid, kan Lo.Cust niet optreden.

23-9-2001 Spirit of the Street Tour: The Business The Choice
aanvang: 16.00 uur, zaal open:15.00 uur
entree: f 25,00 (¬ 11,36)
voorverkoop: f 25,00 + f 4,50 service (¬ 11,36+ ¬ 2,05 service) voorverkoop vanaf 18 augustus


+ Gas Gazzlers

Twee dagen na het hardcorepunkspektakel in de Kleine Zaal en Bat Cave staan maar liefst vijf streetcoreformaties in The Choice.

Zij waren de eerste die OI riepen, waren kaal toen en zijn nu nog kaal nu. 21 jaar later is 'Oi' nog steeds hun leuze, zijn ze nog steeds compromisloos en 'Anarchy In The Streets' het beste tijdverdrijf wat je maar kunt hebben. The Business. Splinternieuw werk ligt in de schappen bij uw platenboer en dit is het bewijs dat punk verrijkt met bier en voetbalpraatjes nog springlevend is. 'No Mercy For You' kwam tot stand met de hulp van Rancid hanenkam Lars Fredericksen, ook zo'n oerpunkbeest. Het album werd uitgebracht door Epitaph en Mick, Steve, (een andere) Mick en Lol adviseren hun fans 'Steal This Record', aldus een songtitel.

De streetpunkgolf bleef niet beperkt tot op het eiland van de Britten, ook in de V.S. balde bands hun vuisten en begonnen met het maken van harde sociale core. In het midden van de jaren tachtig ontpopte bands als Murphy's Law tot de crème de la crème van die scene. Hun titelloos debuut uit 1986 is een klassieker geworden. De opvolgers zijn eveneens een must voor liefhebber. Het heeft even geduurd maar eindelijk is er weer nieuw werk. 'Dedicated' heet het furieus schijfje en werd geproduceerd door Daniel Rey. Murphy's Law heeft altijd wel een gezonde dosis humor in hun nummers verwerkt&Ondanks of dankzij de controverse over bepaalde teksten heeft de Veldhovense streetcoreband Discipline vele fans vergaard. Geïnspireerd door The Business en Tech-9, dus Oi meets hardcore, leveren Joost en co jaarlijks een pittig album af. Het laatste brok bruut geweld heet 'Love Thy Neighbour'. Met name vanaf het podium krijgen tracks als& een extra impuls. Inderdaad boze kempencore. Blazers en hardcore, een vreemd huwelijk maar wel perfect. De opjuttende blazerspartijen passen wonderwel bij snelle, raggende punkriffs. The Spitvalves is zo'n band. Amerikaans, opgericht in 1993 en met een pracht skacorealbum in de bagage komt dit multicultureel gezelschap onze richting op. Wellicht de stiekeme headliner. Op de laatste Vans Warped Tour bewees deze mix van Mighty Mighty Bosstones, Fugazi en the Beastie Boys zeer aanstekelijk te werken. Het publiek ging meermaals uit het dak.


1-10-2001 The Locust + Oil
Bat Cave
aanvang: 20.30 uur, zaal open:20.00 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: Geen voorverkoop

Niet te verwarren met onze eigen Lo.Cust, The Locust is een Amerikaanse band. Zij touren en tourden vaak met Rocket From The Crypt en At The Drive-In. Muzikaal maakt dit viertal een 'spastische mix van experimentele punkcore en gefreakte noise'. Ergens te plaatsen tussen The Dillinger Escape Plan en Cave In. Of: Devo die een nummer van Sonic Youth spelen op 78 toeren. Drummer Mr Gabe Serbian maakt ook deel uit van de band van Alec Empire en Nic Endo (Atari Teenage Riot), tenminste dit trio treedt binnenkort op het Fuji Rock Festival in Japan op. De leden van The Locust zitten trouwens nooit thuis stilletjes op de bank. Zij maken deel uit van talrijke projecten. Een daarvan is Struggle en 'One Settler, One Bullet: An Anthology' is het laatste wapenfeit van die band.

The Mars Volta, de nieuwe band van Cedric en Omar van At The Drive-In, kan op 1 okotber helaas nog niet spelen. De reden is simpel: ze hebben nog geen drummer gevonden. Dat is erg jammer. Wellicht dat The Mars Volta in een later stadium naar 013 komt - eventueel dan met een album in de bagage.

Oil zien we graag terug, want na hun zweterig optreden als support bij The Trans Megetti weten we dat dit een van de toppers in het Nederlandse (in het breedste zin van het woord) emocircuit is.

14-10-2001 Hellride + Psychopunch
Bat Cave
aanvang: 20.30 uur, zaal open:20.00 uur
entree: f 12,50 (¬ 5,68)
voorverkoop: f 12,50 + f 3,50 service (¬ 5,68+ ¬ 1,59 service) vvk datum nog niet bekend

Meer informatie volgt.

18-10-2001 Victims Family
Kleine Zaal
aanvang: 21.00 uur, zaal open:20.30 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: f 15,00 + f 3,50 service (¬ 6,82+ ¬ 1,59 service) voorverkoop vanaf 8 september

Het 'groove/thrash/bad-acid/punk/noise/metal/samba' trio (aldus een omschrijving op de website van het label) draait al vanaf 1984 mee in de mallemolen van de popmuziek. En freakysound is de basis de Victims Family. In het midden van jaren tachtig verschenen twee albums die in geen verzameling mogen ontbreken: 'Voltage and Violets' en 'Things I Hate To Admit'. Gitarist Ralph Spight, bassist Larry Boothroyd en drummer Devon VrMeer laten hier een explosief brouwsel horen en deden dat live enorm strak en vitaal. De Victims Family speelden regelmatig in Europa en na de albums 'White Breat Blues', 'The Germ' en 'Headache Remedy' zat de band in haar productiefste fase. Het livedocument 'Four Great Thrash Songs' was zo'n beetje het einde. Larry en Ralph vormden 'Saturn's Flea Collar' met Jason Christian en later Joaquin Spengemann werd Victims Family gereanimeerd. Na een pauze van vijf jaar en de komst van een nieuwe drummer, David Gleza (ex- Of My Name), is er een spectaculair album uit. 'Apocalicious' zal echte muziekfreaks ongetwijfeld bekoren: ingenieuze baslijnen botsen met onberekenbare breaks en scherp gitaarwerk.

26-10-2001 Liar + Until The End
Kleine Zaal
aanvang: 21.00 uur, zaal open:20.30 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: f 15,00 + f 3,50 service (¬ 6,82+ ¬ 1,59 service) voorverkoop vanaf 8 september

Liar heeft iets gemeen met Biohazard. Deze Belgische formatie heeft als basis is ook hardcore en metal, een grote fangemeenschap en het talent om knallende nummers te schrijven. Luister maar naar 'Liar's Hell', het nieuwste album. Strakke ritmes drijven melodieuze gitaarpartijen door een thrashy en deathmetal-achtig straatje.


1-11-2001 TSOL (True Sounds of Liberty)
Kleine Zaal
aanvang: 21.00 uur, zaal open:20.00 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: f 15,00 + f 3,50 service (¬ 6,82+ ¬ 1,59 service) voorverkoop vanaf 22 oktober

T.S.O.L. (True Sounds Of Liberty) is een legendarische 'Old School Gothpunk'band uit Amerika. Jack Grisham, Ron Emory, Mike Roche en Jay O'Brien hebben zojuist een nieuw ablum uitgebracht, 'Disappear' , op het Nitro label van Dexter 'Offspring' Holland.

Verwacht:
9-11-2001 Antidote + Unite Against Society + Banner of Thugs

More? Check HTTP://www.013web.nl

Deel: ' Programmaoverzicht Punk en Hardcore 013 Tilburg '
Lees ook