Ingezonden persbericht


Progress Software schetst grote lijnen van

service-georiënteerde architectuur (SOA) en web services-strategie

Capelle aan den IJssel 2 juli 2002 Progress Software maakt een ambitieus tweejarenplan bekend voor de uitbouw van een volledige, op standaarden gebaseerde webservicesomgeving en biedt ontwikkelaars van businesstoepassingen de mogelijkheid een nieuwe servicegeoriënteerde architectuur (SOA Service Oriented Architecture) te ondersteunen met behulp van z n OpenEdge"-platform.

Het bedrijf zal kunnen profiteren van de hechtere integratie tussen de messaging middleware - SonicMQ" en de SonicXQ" Enterprise Service Bus-technologie van het Progress filiaal Sonic Software en de OpenEdge-ontwikkeltools van Progress. Deze integratie ondersteunt de uitwisseling van XML- en SOAP-boodschappen tussen toepassingen onderling. Progress levert een volledig gamma tools om bedrijfsprocessen en de aanmaak en modellering van webservices te integreren. Deze tools zijn toegankelijk voor Progress-klanten met 4GL-toepassingen. Er zijn wereldwijd zo n 2 miljoen Progress-gebruikers.

Bovendien zal Progress Dynamics", de nieuwe omgeving voor toepassingsontwikkeling op basis van een repository, verder worden versterkt en verrijkt om te kunnen inspelen op de vereisten van SOA-toepassingen van de volgende generatie.

Er zal vóór eind dit jaar een webservices-toolkit verspreid worden via het Progress Software Developers Network (PSDN).

Progress is zeer enthousiast over de mogelijkheden die webservices bieden aan de gedistribueerde toepassingen van onze partners, aldus Marlies Thewissen, strategic products manager, Progress Software EMEA. De OpenEdge-strategie ondersteunt en vereenvoudigt webservices zodat ze een natuurlijk deel gaan uitmaken van het opbouwproces van geïntegreerde en modulaire businessoplossingen.

Progress Software belooft z n ISV s en ontwikkelaars een agnostische toekomst wat betreft toepassingservers, want het wil tegelijk als concurrent en als partner optreden voor IBM, BEA Systems, Oracle, Microsoft en Sun in de razendsnel evoluerende webservices-omgeving.

Peter Jansen, managing director van Progress Software NL, stelt het zo: De meeste van de leveranciers van toepassingservers hebben er belang bij de gebruikers te overtuigen om toepassingen te ontwikkelen op hun eigen toepassingservers. Bij Progress hebben we steeds het principe van de co-existentie hoog in het vaandel gedragen. We hebben reeds ettelijke malen geopteerd voor de weg van het partnership en zullen blijven integreren met oplossingen van andere leveranciers. Progress onderscheidt zich door de sterke allianties die het met partners heeft gesloten.

De ISV-gemeenschap van Progress (250 in Nederland, wereldwijd meer dan 2000) beschikt over een aanzienlijke knowhow op vertikale markten en biedt duizenden toepassingen van topkwaliteit. Het evolutietraject van de SOA-producten zal hen helpen om nog beter geïntegreerde bedrijfsprocessen en beveiligde interne systemen te leveren op basis van de gegevensstroom die webservices eventueel kunnen genereren.

Peter Rovers, channel sales manager bij Progress Nederland legt uit: Dankzij de huidige beschikbaarheid van OpenEdge en Dynamics zijn onze softwarepartners en eindgebruikers in staat om makkelijker samen te werken bij de integratie van toepassingen op modulair en granulair vlak. Partners als SG Automatisering en BCT Automatisering zijn reeds met elkaar in zee gegaan om elementen uit hun respectievelijke systemen voor woningbouwcorporaties en workflowmanagement te integreren. Initiatieven als Sector Alliance, dat ontstond in Groot-Brittannië en momenteel op wereldvlak wordt toegepast door Progress, biedt een groep partners de ruimte om op te treden als één blok, onder leiding van Progress als prime contractor, om grotere contracten binnen te halen bij organisaties die ze gezien hun omvang alleen nooit hadden kunnen benaderen.

Over Progress Software

Progress Software is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector.

Onder zijn partners telt Progress Software meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. Progress Software en Sonic Software zijn werkbedrijven van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS). Sonic Software ontwerpt en ontwikkelt het Sonic-productgamma in de Verenigde Staten. In Europa worden deze producten verdeeld door Progress Software. Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com.

Deel: ' Progress Software schetst nieuwe service-georiënteerde architectuur '
Lees ook