Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 juli 2002
·


PROJECT "VEILIG STAPPEN" WEER VAN START IN NOORDWIJK

Noordwijk is vooral in de weekenden een regionaal uitgaanscentrum. Naast het normale uitgaanspubliek wordt Noordwijk, in de zomerperiode druk bezocht door strandbezoekers en andere toeristen die de plaats aandoen.
De politie wil er graag aan bijdragen dat al deze mensen gezellig en veilig kunnen uitgaan in het centrum van Noordwijk.
Met ingang van vrijdag 28 juni 2002 is het project "Veilig Stappen" weer van start gaan.

Het project "Veilig Stappen" is erop gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Anderzijds moet het project leiden tot een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek.

Het project houdt in, dat in de weekenden en vooral op tijden dat er veel uitgaanspubliek is, de politie duidelijk zichtbaar aanwezig is op de Grent en in de onmiddellijke nabijheid daarvan. Aldaar zullen politieambtenaren te voet, per fiets en per auto zowel preventief als repressief surveilleren. Ook de bereden politie en een hondengeleider zullen daar ingezet worden.
Naast de politieambtenaren zal ook dit jaar weer nauw samengewerkt worden met de "suswacht" en de portiers van de horecagelegenheden.

De politieambtenaren zullen tijdens dit project onder andere letten op wildplassen, het gebruik van alcoholhoudende drank op straat, het veroorzaken van geluidsoverlast en het vernielen van zaken.
Er zal eveneens opgetreden worden tegen het stoppen van motorvoertuigen op of naast de fietsstrook op de Grent. Het op die manier even stoppen, om personen in- of uit te laten stappen, kan dus een boete opleveren. Waarschuwen is er niet meer bij !!!

Taxichauffeurs kunnen gebruikmaken van de taxistandplaatsen aan de Parallelboulevard of de Koningin Wilhelmina Boulevard.
Het uitgaanspubliek komende op een fiets of bromfiets, kan het voertuig tegen een geringe vergoeding stallen, bij de bewaakte fietsenstalling op de parkeerplaats Palaceplein.

De politie hoopt er met het project aan bij te dragen, dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk. Het project loopt tot begin september.

In het afgelopen weekend werden reeds 50 personen geverbaliseerd en 1 persoon aangehouden ter zake diefstal.

Deel: ' Project 'veilig stappen' weer van start in noordwijk '
Lees ook