Betuweroute Internet site

Met de Betuweroute in 2 uur van Rotterdam naar Duitsland 22 Augustus 2001

De Projectorganisatie Betuweroute is op verschillende manieren vertegenwoordigd op de beurs Interfreight. Dit is de internationale vakbeurs voor transport en logistieke dienstverlening die van 5 t/m 7 september plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Reacties uit de zakelijke markt laten zien dat de markt steeds meer informatie wil ontvangen over wat de Betuweroute op het gebied van goederentransport voor hun kan betekenen. Daarom is de Betuweroute aanwezig met een beursstand, een spreker op het congres en excursiemogelijkheden naar Transpoint, het landelijk informatiecentrum. De volgende slogan staat centraal tijdens alle presentaties: Met de Betuweroute in 2 uur van Rotterdam naar Duitsland.

Congres
Doordat de komst van de Betuweroute steeds dichterbij komt stellen de potentiële gebruikers van de Betuweroute (vervoerders, verladers en logistiek dienstverleners) meer toekomst gerichte vragen. Deze vragen komen aan de orde tijdens het congres op 6 september. De heer J. Hofsteenge, coördinator marktontwikkeling spoor Directoraat-Generaal Goederenvervoer, houdt tijdens de round tables een presentatie met als speerpunten de bovengenoemde slogan, de Betuweroute en haar achterlandverbindingen en goederenvervoer per spoor in het algemeen.

Beurs
De beursstand staat deze keer in het teken van Europa, achterlandverbindingen en informatie gericht op het toekomstig gebruik van de Betuweroute. Dit komt tot uiting in de panelen, de digitale presentatie, maar ook in het nieuwe foldermateriaal. Voor vragen kan de (internationale) bezoeker uiteraard terecht bij de stand in de IJsselhal (standnummer 531). Daarnaast is het mogelijk, om vanuit Ahoy, een excursie te maken naar het informatiecentrum Transpoint. Hier kan de bezoeker via een reusachtige tracékaart, videos, animaties, beeldschermen en bouwfotos het spoor vanaf de Maasvlakte tot aan Duitsland volgen.

Betuweroute
Voor 4.386 miljoen Euro (prijsniveau 2001) wordt er in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een goederenspoorlijn gebouwd, waarover in 2010 ongeveer 43 miljoen ton vervoerd gaat worden. Dat is 75% van het voor 2010 geprognotiseerde Nederlandse goederenvervoer.

Deel: ' Projectorganisatie Betuweroute op Interfreight in Ahoy '
Lees ook