Landbouwuniversiteit Wageningen


ldi 09-02-99 AFSTOTING TUSSEN SCHUIMBELLEN ZORGT VOOR STABIEL SCHUIM


tijd 16:00 uur

onderwerp promotie mw.ir. P.W.J.R. Caessens, Wageningen
titel Enzymatic hydrolysis of ß-casein and ß-lactoglobulin; Foam and emulsion properties of peptides in relation to their molecular structure

promotor(en): prof.dr.ir. A.G.J. Voragen (levensmiddelenchemie)
copromotor(en) dr.ir. H. Gruppen (levensmiddelenchemie) dr. S. Visser (Nizo Research, Ede)
informatie LUW, afd. voorlichting en pr, Godelief Nieuwendijk, tel. 0317-482177

Petra Caessens onderzocht de relatie tussen de eigenschappen van peptiden voor de vorming van schuim en emulsies en de moleculaire structuur van peptiden. Hiervoor zijn een tweetal melkeiwitten gehydrolyseerd met verschillende enzymen. Tijdens het onderzoek bleek dat de meeste peptiden geschikt zijn om schuim en emulsies te vormen, maar dat het schuim of de emulsie vaak niet stabiel is. De mate van afstoting tussen de schuimbellen en emulsiedruppelltjes is belangrijk voor de stabiliteit. Caessens onderzoek 'Enzymatische hydrolyse' maakt deel uit van een overkoepelend project getiteld 'Vorming en en stabilisering van schuim en emulsies met eiwitten en peptiden in relatie tot hun moleculaire eigenschappen.'

Zoekwoorden:

Deel: ' Promotie afstoting tussen bellen maakt schuim stabiel '




Lees ook