Ingezonden persbericht


Agenda Universiteit van Amsterdam

De effectiviteit van technische analyse in financiële markten maandag 3 maart 13.00 uur
Promotie Economie
In de twintigste eeuw is technische analyse in de financiële praktijk uitgegroeid tot een van de populairste vormen van financiële marktanalyses. Technisch analisten bestuderen het effect van een prijsverandering op de toekomstige koersontwikkeling. Gerwin Griffioen onderzocht de effectiviteit van objectieve trendvolgende voorspelregels , gebaseerd op technische analyse. Hij past een grote verzameling van voorspelregels toe op het koersverloop van termijncontracten, aandelen en marktindices, waarbij gecorrigeerd wordt voor transactiekosten, risico en de zoektocht naar de beste voorspelregel. Griffioen concludeert dat deze objectieve trendvolgende regels geen statistisch en economisch significante voorspellende waarde hebben.

G.A.W. Griffioen: Technical analysis in financial markets. Promotoren zijn prof. dr. C.H. Hommes en prof. dr. H.P. Boswijk.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen via UvA Persvoorlichting, telefoon: 020-525 2695 of e-mail: persvoorlichting@bdu.uva.nl. Voor vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC voorlichting, telefoon: 020-566 2929.

Deel: ' Promotie effectiviteit van technische analyse in financiële markten '
Lees ook