Arthur Andersen

Contactpersoon: Victoria Verheul, Public Relations 010 ­ 880 11 72

Rotterdam
12 september 2001

EUROPESE VERDRAGSVRIJHEDEN?

Proefschrift Hans van den Hurk `Europees Gemeenschapsrecht en directe belastingen, spanning tussen verdragsvrijheden en het Nederlands belastingrecht'

Vandaag promoveert Hans van den Hurk, verbonden aan Andersen Nederland, met zijn proefschrift `Europees Gemeenschapsrecht en directe belastingen, spanning tussen verdragsvrijheden en het Nederlands belastingrecht' aan de Katholieke Universiteit Brabant (KUB).

Hij verdedigt zijn proefschrift voor een commissie van vooraanstaande specialisten op het gebied van Europees en fiscaal recht: Prof.mr. P. Wattel, Prof.mr. C. van Raad, Prof.dr. F. Vanistendael, Prof.dr. P. Kavelaars, Prof.mr. R. H. Happé.
Prof.mr. A. Prechal, hoogleraar Europees recht en prof.dr. A.C.Rijkers, hoogleraar Belastingrecht zijn zijn promotoren.

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de Nederlandse belastingwetgeving anno 2001 nog steeds niet volledig in overeenstemming is met Europees Gemeenschapsrecht. Hierdoor worden burgers in hun rechten geschaad.
Het proefschrift wordt uitgegeven door Kluwer in de reeks Fiscale monografie. Het ISB nummer is 9020024434. Het boek kost 135,-. Een samenvatting is op te vragen via telefoonnummer 010- 880 12 05.

Andersen
Andersen is een wereldwijde leider op het gebied van zakelijke dienstverlening. Andersen biedt geïntegreerde oplossingen vanuit diverse competenties zoals Accountancy, Belastingadvies, Business Consulting, Corporate Finance en Juridische dienstverlening. Sinds de oprichting in 1913 is een onafgebroken autonome groei gerealiseerd. Bij Andersen Nederland werken 1.600 mensen, wereldwijd werken 85.000 mensen in 84 landen. In het boekjaar 2000 bedroeg de omzet US$8,4 miljard. Meer informatie is ook te verkrijgen op de website:www.andersen.com.

Deel: ' Promotie KUB over Europese verdragsvrijheden '
Lees ook