Landbouwuniversiteit Wageningen


*vr 12-03-99 POGINGEN OM KAASRIJPINGS-ENZYMEN VAST TE HOUDEN


tijd 16:00 uur

onderwerp promotie ing. A. de Roos, Delft
titel The adsorption of lysozyme and chymosin onto emulsion droplets and their association with caseins
promotor(en): prof. dr. ir. P. Walstra (em. hoogleraar zuivelkunde)
informatie afd. voorlichting en pr, Godelief Nieuwendijk, tel. 0317-482177

De rijping van kaas kan worden versneld door toevoeging van enzymen aan de melk. Deze enzymen verdwijnen echter vaak weer met de wei en komen dan niet in de kaas terecht. Andreas de Roos, zuivelonderzoeker bij Gist-Brocades, onderzocht hoe deze enzymen gehecht kunnen worden aan melkeigen deeltjes (vetdruppels, eiwitaggregaten), zodat ze hun activiteit behouden. Het onderzoek biedt inzicht in de invloed van de enzymhechting aan olie/watergrensvlak op de enzymactiviteit en de bindingsmogelijkheden van deze enzymen aan verschillende melkeiwitten (caseïnes) in koemelk.

Zoekwoorden:

Deel: ' Promotie Pogingen om kaasrijpings-enzymen vast te houden '




Lees ook