Nr. 2002-191

Arnhem, 15 mei 2002

Provinciale staten stellen vertrouwenscommissie in voor herbenoeming commissaris van de koningin

Provinciale Staten stellen volgende week woensdag 22 mei, tijdens de vergadering van Provinciale Staten, een commissie uit hun midden in die de herbenoeming van de huidige Commissaris van de Koningin, de heer J. Kamminga, gaat voorbereiden. Zo luidt het voorstel van Gedeputeerde Staten (GS) aan Provinciale Staten (PS).

In de Provinciewet is in 1994, in navolging van de Gemeentewet, de benoeming van de Commissaris van de Koningin aan een termijn van 6 jaar gebonden. Per 1 januari 2003 is de herbenoeming van de heer J. Kamminga aan de orde.

Voor de herbenoeming zal de wettelijke procedure gevolgd worden. Een eerste stap in de procedure voor Provinciale Staten is het vaststellen van een verordening voor de vertrouwenscommissie, die de aanbeveling van Provinciale Staten voorbereidt. Voorstel van GS aan PS is om de vertrouwenscommissie te laten bestaan uit de tien fractievoorzitters en een lid van GS. In september moeten de Staten hun advies aan de minister hebben vastgesteld.

Meer informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij mevrouw Gerrie Buevink, Kabinet (026) 359 91 54 of bij Barbara Veltrop, persvoorlichting (026) 359 90 28.

Zoekwoorden:

Deel: ' Provinciale staten Gelderland stellen vertrouwenscommissie in voor h.. '
Lees ook