Provincie FlevolandFebruari 2003

Provincie houdt Open Huis met verkiezingsmarkt in Lelystad

Op zaterdag 8 maart 2003 houdt de provincie Flevoland een Open Huis in het Provinciehuis aan de Visarenddreef 1 in Lelystad. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om kennis te maken met de diverse werkterreinen van de provincie.

Op deze dag wil de provincie iedereen laten zien wat de provincie nu eigenlijk doet. Met uiteenlopende presentaties laten de afdelingen zien welke rol zij spelen in de ontwikkeling van Flevoland. Dit alles onder de noemer Een reis door Flevoland in 360 minuten. Ook stellen diverse organisaties zich voor aan het publiek zoals de Russische zusterstad van de provincie, Dmitrov. Behalve allerlei presentaties is er ook veel muziek, cabaret en een quiz waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Daarnaast is er een uitgebreide Verkiezingsmarkt, waar het publiek kennis kan maken met de lijsttrekkers van alle Flevolandse politieke partijen . Zij komen ook uitgebreid aan het woord in het
lijsttrekkersdebat dat TV Flevoland tussen 13.00 en 15.00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis opneemt. Het belooft een heel gezellige en interessante dag te worden, waarop amusement en politiek elkaar aanvullen. En dit niet alleen voor de volwassenen. Aan de kinderen is ook gedacht. Voor hun is er een speciale kinderhoek met videos, computerspelletjes, schminkstand, ballonnen vouwen en nog veel meer.

Om het Provinciehuis niet alleen bereikbaar te laten zijn voor de inwoners van Lelystad, is er voor gezorgd dat er gratis bussen van Connexxion Tours rijden. De bussen vertrekken van drie plaatsen in Flevoland en doen via een mooie route elk van de zes gemeenten aan. . Op de website staat ook meer nieuws over het Open Huis . En voor wie geen internet heeft, geen probleem: alle informatie staat volgende week ook uitgebreid vermeld in een speciale infopagina van de provincie in diverse huis-aan-huis-bladen.

Het Open Huis van de provincie vindt precies drie dagen voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Dinsdag 11 maart kunnen Flevolanders van 18 jaar en ouder hun stem uit brengen op de kandidaten van de twaalf deelnemende partijen. De stembussen zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Dinsdagavond is het Provinciehuis van 20.30 uur tot omstreeks middernacht geopend voor alle Flevolanders die kennis willen nemen van de uitslagen van deze verkiezingen.

Deel: ' Provincie houdt Open Huis met verkiezingsmarkt in Lelystad '
Lees ook