Provincie Limburg

Provincie start verkiezingscampagne (022)

Provinciale verkiezingen dinsdag 11 maart 2003

De Provincie Limburg gaat de komende weken campagne voeren om mensen te motiveren om op dinsdag 11 maart te stemmen voor Provinciale Staten. "Ik besef dat het veel vraagt van mensen om binnen één jaar drie keer te stemmen. Toch is het belangrijk dat mensen met hun stem richting geven aan de toekomst van Limburg", aldus Gouverneur mr. Berend-Jan baron Van Voorst tot Voorst. Vanaf vandaag heeft de Provincie een zogeheten virtueel 'Verkiezingsplein' ingericht. Er komt een 'Stembus' die vanaf half februari door heel Limburg toert. Op zaterdag 8 maart is er Open Huis in het Gouvernement. En er komen radio- en tv-spots onder het motto: "Provinciale Verkiezingen: u komt toch ook?"

De Provincie richt zich in de campagne vooral op jongeren. Bij vorige Staten-verkiezingen heeft tweederde van de jongeren geen gebruik gemaakt van hun stemrecht. De komende weken zullen gedeputeerden op pad gaan om jongeren in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs te vertellen welke taken een Provincie heeft en hen motiveren om van hun stemrecht gebruik te maken.

Verkiezingsplein
Via de provinciale website www.limburg.nl is een virtueel 'verkiezingsplein' ingericht. Daarop kunnen bezoekers algemene informatie vinden over de taken en de samenstelling van Provinciale Staten en de komende verkiezingen. Er zijn ook handige links naar de websites van politieke partijen en kandidaten. Vanaf 3 februari a.s. kan de bezoeker gebruik maken van 'De Stemwijzer'. Op basis van de partijprogramma's heeft het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) een aantal meerkeuzevragen samengesteld. Door het beantwoorden van die vragen krijgt de bezoeker een overzicht van de partij die het beste bij de bezoeker past. De inhoud van het 'verkiezingsplein' wordt steeds geactualiseerd.

De 'Stembus'
Vanaf februari rijdt een "Stembus' door de Provincie. Deze 'Stembus' is aanwezig bij de scholen voor beroepsonderwijs als de gedeputeerden daar een bezoek brengen. Verder zal deze bus worden ingezet op drukbezochte plaatsen in de provincie. Het doel van de bus is mensen te motiveren op 11 maart te stemmen. Er is voorlichtingsmateriaal van de Provincie beschikbaar en ook voorlichtings-materiaal van politieke partijen. Daarnaast worden mensen uitgenodigd om in de bus 'De Stemwijzer' te gebruiken zodat ze een beeld krijgen van de verschillen tussen de verschillende partijen.

TV Spots
Er komt ook een radio- en tv-spot waarin Gouverneur mr. Berend-Jan baron van Voorst tot Voorst mensen oproept van hun stemrecht gebruik te maken. Deze spot zal vanaf 17 februari a.s. dagelijks meermalen te zien en te horen zijn via L1 radio- en tv.

Open Huis
Op zaterdag 8 maart 2003 houdt de Provincie Open Huis in het Gouvernement. De Provincie stelt bezoekers in staat om gratis gebruik te maken van (besloten) busvervoer naar Maastricht. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden via een uitknipbon in de bladen van de Limburger Weekbladpers of via de website (www.limburg.nl) van de Provincie.
Het Open Huis vindt plaats van 10.00-17.00 uur. Er zijn tal van activiteiten in het Gouvernement: er is een verkiezingsmarkt, verschillende afdelingen van de Provincie geven informatie over hun werk, verschillende organisaties op het gebied milieu, verkeer en vervoer en welzijn en cultuur presenteren zich. Vanaf 11.30-16.00 vindt een popfestival plaats met Jilt (Weert), Outfreaked Nerds (Venlo) Suddenly-Cult (Kerkrade), Pikkatrillaz (Maastricht) en Dufus (Stein).
Om 16.00 uur vindt er in de Statenzaal een lijsttrekkersdebat plaats. Dat debat wordt opgenomen en op zondag- of maandagavond uitgezonden door L1 tv.

Verkiezingsavond
Op dinsdagavond 11 maart vindt de verkiezingsavond plaats in het Gouvernement. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. L1 radio- en tv zullen vanuit het Gouvernement vanaf 20.00 uur (radio) en 21.00 uur (tv) rechtstreeks verslag uitbrengen van de uitslagen, de resultaten analyseren en interviews uitzenden met politici. 29-1-2003 15:18

Deel: ' Provincie Limburg start verkiezingscampagne (022) '
Lees ook