Provincie Noord-Holland ontwikkelt intranet met Tridion DialogServer

Betere ontsluiting onderlinge kennis via intranet

Amsterdam, 19 juli 2001 Tridion DialogServer, de op XML gebaseerde web content managementsoftware van Tridion, vormt het hart van een nieuw te ontwikkelen intranet bij de provincie Noord-Holland. Na de implementatie hiervan zal Tridion DialogServer ook gebruikt worden voor de vernieuwing van de externe internetsite. Cap Gemini Ernst & Young verzorgt de implementatie van Tridion DialogServer.

Het bestuur van de provincie Noord-Holland heeft in de nota voor 2000/2001 gesteld dat kennis binnen de 15 verschillende afdelingen beter gedeeld dient te worden, onder meer via intranet. Daarnaast wil het de huidige website vernieuwen. Na een uitvoerig selectietraject heeft de provincie gekozen voor Tridion DialogServer. Belangrijkste redenen voor deze keuze zijn de verregaande ondersteuning van XML, de open architectuur, de directe koppeling met Oracle en de goede integratie met Microsoft Office.

De implementatie vindt gefaseerd plaats. In eerste instantie wordt het intranet ontwikkeld, daarna wordt de software gebruikt bij de vernieuwing van de internetsite. Het intranet zal in zekere zin fungeren als back-office van de nieuwe internetsite. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de sites is laagdrempeligheid. Gebruikers en beheerders moeten eenvoudig en snel met het systeem over weg kunnen. Tevens dienen de beide sites voorbereid te zijn op de toekomst en op een verdere ontsluiting van interne data en applicaties. Het systeem moet minimaal vier jaar kunnen meegaan zonder al te veel maatwerkoplossingen. In totaal zullen 1.250 medewerkers binnen de provincie, verdeeld over vijf verschillende locaties, gebruikmaken van het intranet.

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in managementconsulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de organisatie tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profitorganisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, van wie 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam, en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web-content-managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere online kanalen en businessapplicaties. Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam en het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com. Voor meer informatie
Tridion
Njusja de Gier
Marketing Manager Benelux
020-2032006
njusja.degier@tridion.com

Provincie Noord-Holland
Edo Fransen
Programma Manager Kennisnet
023-5144119
fransene@noord-holland.nl

Whizpr
Willemijn Vader
Account Manager
0317-410483
tridion@whizpr.nl

Deel: ' Provincie Noord-Holland ontwikkelt intranet met Tridion '
Lees ook