Provincie Utrecht houdt grip op programma's en projecten met Intus


VIANEN, 20090724 -- Provincie Utrecht professionaliseert haar programma- en projectbeheersing met Intus. Intus heeft de aanbesteding gewonnen die de Provincie Utrecht heeft uitgeschreven voor het vinden van een passend Programma en Projecten VolgSysteem, waarmee de organisatie haar interne professionaliseringsambities verder kan invullen.

Groeiende complexiteit de baas
Bob Wagemans, projectmanager bij Provincie Utrecht vertelt: "De Provincie ziet zich in de toekomst geconfronteerd met steeds meer programma's en projecten, waarvan ook de complexiteit toeneemt. Vanuit de proceskant zijn we gaan nadenken over de ondersteuning van onze geniformeerde werkwijze en dat leidde tot de aanbesteding. Na twee rondes kwam Intus als beste uit de bus, op alle vlakken. Wat vooral opviel was de inzet van Intus. Dat geeft ons het vertrouwen dat wij met Intus een partner hebben gevonden waarmee we nu en in de toekomst grip houden op onze programma's en projecten. "

Plannen en monitoren
Het Intus programma Planisware 5, in mei van dit jaar nog bekroond met de PSolutions Award voor het beste programmamanagement systeem, wordt ingezet om de tientallen programma's en duizenden projecten binnen de Provincie Utrecht te plannen en te monitoren. "Daarbij is het uitgangspunt dat de programma- en projectmanager relevante informatie heeft om zijn programma en project te beheersen en te besturen", vervolgt Bob Wagemans, "de koppeling tussen Planisware en ons financile pakket is daarbij natuurlijk van essentieel belang. Intern bij de Provincie zal het systeem Grip genoemd worden en dat drukt ook direct de belangrijkste doelstelling van het systeem uit."

Planisware
Planisware 5 is breed inzetbaar en bestaat onder andere uit het vastleggen van concrete doelstellingen, het plannen en begroten van de programma's, het uitvoeren en volgen van de projecten en het kunnen rapporten hierover. De provincie werkt al met het flexibele Planisware 5, voor de Wet Inrichting Landelijk Gebied en voor diverse Mobiliteitsvraagstukken. Intus en de Provincie Utrecht sluiten een contract van vier jaar. De Gunning en contractondertekening heeft inmiddels plaatsgevonden.

Over Intus
Intus is opgericht in 2000 en levert doordachte ICT oplossingen op het gebied van planning. Intus bestaat uit twee werkmaatschappijen, die zich ieder richten op een ander type planning. Intus Workforce Solutions levert oplossingen op het gebied van dienstroosterplanning, tijdregistratie en zelfroosteren. Intus Project Solutions richt zich op programmamanagement, projectmanagement en resourcemanagement vraagstukken. Intus is actief in de branches Overheid, Industrie, Transport en Logistiek en Entertainment.

Intus


Deel: ' Provincie Utrecht houdt grip op programma's en projecten met Intus '


Lees ook