Provincie Utrecht

Persbericht
1001368800

Provincie Utrecht sponsort TV programma BV 9

Een ongedwongen blik achter de schermen van de BV Utrecht, met wekelijks aandacht voor portretten van bijzondere ondernemers uit het midden van Nederland en actueel economisch nieuws. Dat biedt de nieuwe dertiendelige televisieserie BV 9 die op 2 oktober a.s. van start gaat. De provincie Utrecht is als één van de hoofdsponsors actief bij het gloednieuwe programma betrokken, dat door de provinciale televisiezender Kanaal 9 Utrecht wordt uitgezonden.

BV 9 richt zich op een breed publiek en wil aan de hand van wekelijkse dubbelportretten van Utrechtse bedrijven en ondernemers een indruk geven van het vestigingsklimaat in deze provincie. Aan bod komen ondernemende geesten, of dit nu een directeur is, een werknemer of een starter. De nadruk ligt op portretten van personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse economie en het bedrijfsleven. Daarbij komen thema's aan de orde als maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie in het bedrijfsleven en de samenwerking met Utrechtse kennisinstellingen. BV 9 wordt afgesloten met een rubriek kort, actueel nieuws.

Betrokkenheid provincie
BV 9 is een initiatief van Kanaal 9 Utrecht, de Kamers van Koophandel Utrecht en Gooi- en Eemland, in samenwerking met de provincie, Syntens Utrecht, het innovatiebureau Unité en het Technocentrum Utrecht. De productie is in handen van Johan van Kempen Audiovisuele Projecten. De provincie Utrecht sponsort deze serie met een bijdrage van 50.000 gulden en levert inhoudelijke bijdragen aan het programma via een redactieraad. Een belangrijke reden om aan dit project mee te werken, is dat via dit kanaal aandacht wordt gevraagd bij een brede groep inwoners voor het bijzondere karakter van economisch Utrecht, een provincie met sterke groeisectoren als IT en medische technologie en een omvangrijk reservoir aan technologische kennis waaruit door bedrijven geput wordt. BV 9 laat de kijker zien wat het in de praktijk betekent om een Utrechtse ondernemer te zijn en verdient daarom de steun van de provincie.

BV 9 start op dinsdag 2 oktober om 18.50 uur en wordt daarna elk uur herhaald tot de volgende ochtend. In de eerste uitzending o.a. aandacht voor het nieuwe fenomeen van zorgboerderijen - agrarische ondernemers die met steun van de provincie Utrecht mensen met een handicap laten meewerken op het bedrijf en daarmee niet alleen sociaal werk verrichten maar ook een nieuwe bedrijfstak openen.

Voor tips of vragen over de inhoud van BV 9 kunt u rechtstreeks contact opnemen met de producer, Daniël Muilenburg, tel. 030 - 273 7035, e-mail bv9@omroep-utrecht.nl

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of per e-mail:
Ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl .

Deel: ' Provincie Utrecht sponsort TV programma BV 9 '
Lees ook