Provincie Zuid-Holland

Provincie werkt mee aan inzamelingsactie

28-08-2001

Coins for Care
Provincie werkt mee aan inzamelingsactie

De provincie Zuid-Holland steunt de stichting "Coins for Care" en werkt mee aan een grote inzamelingsactie. De stichting "Coins for Care" is een onafhankelijk samenwerkingsverband van meer dan 80 erkende goede doelen, speciaal opgericht om rond de invoering van de Euro al het overgebleven buitenlandse geld in te zamelen. Loes van Ruijven, gedeputeerde voor o.a. gezondheidszorg en ouderenbeleid zal als eerste haar overtollig muntgeld in een bus deponeren.

In de periode van 4 september tot en met 31 oktober 2001 zal de bus worden in het bedrijfsrestaurant blijven staan. Iedere medewerker kan zo het overtollige buitenlandse geld in deze bak storten. De opbrengst van onze actie zal door het Euroteam bekend worden gemaakt tijdens onze slotmanifestatie op 28 januari 2002.

Door een grote inzamelingsaktie te organiseren voor alle goede doelen, kunnen zowel grote als kleinere organisaties profiteren. Door samen te werken wordt een groot draagvlak gecreëerd en worden de kosten zo laag mogelijk gehouden (maximaal 2%) . Doelstellingen van de stichting zijn: Zoveel mogelijk geld inzamelen voor goede doelen, mensen bewust maken en het bedrijfsleven betreken bij maatschappelijke projecten.

De kracht van de actie is dat de kosten laag gehouden worden door partners die een deel van de kosten en/of organisatie op zich nemen. Diverse winkelketens plaatsen van 1 september 2001 tot eind februari 2002 inzamelbakken in al hun vestigingen.

Deel: ' Provincie Zuid-Holland werkt mee aan inzamelingsactie '
Lees ook