Ingezonden persbericht

Bij het versturen van onderstaand persbericht is vanochtend iets missgegaan, daarvoor excuses. Hieronder het persbericht nogmaals.

PSINet EUROPE SLUIT PARTNEROVEREENKOMST MET ORACLE


- Oracle brengt outsourcing services onder in lokale datacenters van PSINet Europe -

Amsterdam, 19 februari 2003 - PSINet Europe maakt vandaag haar partnership bekend met Oracle, het grootste softwarebedrijf van de wereld. Oracle implementeert en managed voor een deel van haar Europese klanten zelf alle software. Vanaf nu brengt Oracle deze outsourcing services onder in de lokale datacenters van PSINet Europe. Waarmee PSINet Europe haar netwerk, hosting-faciliteiten en hardware-infrastructuur ter beschikking stelt. Hiermee heeft Oracle beschikking over de allernieuwste technologieën, waardoor zij de meest betrouwbare en beschikbare infrastructuur in de markt tot haar beschikking heeft.

Outsourcing services
Oracle Outsourcing maakt het mogelijk om software aan te bieden als een complete managed service voor alle Oracle-applicaties en databaseproducten. Oracle levert haar outsourcing services op drie manieren: via haar eigen datacenters in de Verenigde Staten, via een remote verbinding met de websites van klanten en via betrouwbare partners, waaronder nu PSINet Europe.

Richard Williams, CEO PSINet Europe: 'Het is fantastisch dat een groot en prestigieus bedrijf als Oracle, PSINet Europe als haar partner kiest. Het toont aan dat wij de belofte om in heel Europa onze infrastructuur te bouwen, hebben waargemaakt. Daarmee is PSINet Europe nu nog dichter bij haar doel; wij willen één van de onafhankelijkste aanbieders van infrastructuren voor e-business worden.'

Datacenters
De datacenters van PSINet Europe hebben een omvang van bijna 30.000 vierkante meter. Ze zijn speciaal ontworpen om bedrijfskritieke omgevingen te hosten en te managen 7 dagen per week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar (7x24x365). PSINet Europe gebruikt de allernieuwste technologieën, waardoor zij de meest betrouwbare en beschikbare infrastructuur in de markt tot haar beschikking heeft. Alle datacenters zijn direct verbonden met de backbone van PSINet Europe, dit biedt meer bandbreedte en een veilige, betrouwbare en flexibele omgeving. Oracle Outsourcing is ondergebracht in datacenters in Amsterdam, Genève, Londen, München en Parijs. De service wordt op afstand gemanaged door Oracle-professionals.

Groeimarkt
De adviserende rol van PSINet Europe en de Europese dekking waren voor Daniel Coetsier, VP Oracle Outsourcing, van doorslaggevend belang. Coetsier: 'Oracle beschouwt software outsourcing als een significante groeimarkt. Wij hebben vastgesteld wat de sleutel tot het succes is: het aanbieden van een breed pakket aan outsourcing-methodes, die zijn afgestemd op de behoeften en omstandigheden van mogelijke klanten. Door het partnership met PSINet Europe biedt Oracle haar Europese klanten faciliteiten voor off-site hosting, vanuit datacenters in Europa. PSINet Europe bewijst haar competentie, door samen met ons dit partnership mogelijk te maken. Wij zijn blij dat we kunnen vertrouwen op PSINet Europe om onze groei in de outsourcing markt waar te maken'.


- EINDE -

PSINet Europe:

PSINet Europe BV is een toonaangevende leverancier van geavanceerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van complexe en hoogwaardige internetoplossingen, die volledig kunnen worden beheerd, voor grote en middelgrote Europese bedrijven. Het portfolio van PSINet Europe wordt compleet gemaakt door een eigen en onafhankelijk beheerd IP-netwerk. Daarnaast beschikt PSINet Europe over vijf state-of-the-art hosting centers in de belangrijkste financiële centra in Europa.

PSINet Europe is volledig eigendom van een joint venture tussen Unicorn Holdings (eigenaar van NaviSite Inc) en Israel Corporation (www.israelcorp.com).

Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.nl of ga naar de perssectie op www.psineteurope.com/press/press_room.html.

Oracle:

Oracle Corporation is werelds grootste softwarebedrijf. Meer informatie is te vinden op www.oracle.com.

Deel: ' PSINet Europe sluit partnerovereenkomst met Oracle '
Lees ook