Ingezonden persbericht


PSINET START HIGHLIGHT GOLD MONITORING SERVICE

Nieuwe dienst biedt klanten uitgebreide service level rapportage

Hoofddorp, 8 augustus 2001- Vandaag start PSINet met een nieuwe dienst, genaamd Highlight Gold monitoring service. Deze dienst is in samenwerking met technologiepartner NetEvidence (SLM) Ltd. ontwikkeld voor klanten met een internetverbinding, VPN- (virtual private network) verbinding of intranet (secure wide area network) verbinding.

The Highlight Gold service stelt een uitgebreide service level rapportage ter beschikking voor elke link in het datanetwerk. De klant heeft toegang tot de rapporten via zijn eigen webbrowser op een beveiligde website. De rapporten worden afgebeeld op een unieke, eenvoudig te gebruiken grafische interface. Zo heeft zowel technisch als niet-technisch personeel op elk willekeurig moment de mogelijkheid om de status en de performance van het eigen netwerk te controleren.

Door de samenwerking met NetEvidence is PSINet de eerste ISP die klanten met de Highlight Gold service een monitoring tool geeft voor VPN-verbindingen. Bovendien is de monitoring service gratis, aldus Meri Braziel, vice president of PSINet Europe. Klanten betalen alleen een eenmalig bedrag aan set-up kosten zolang zij bij PSINet klant zijn. Met de introductie van Highlight Gold benadrukt PSINet dat zij ernaar streeft om de dienstverlening aan haar klanten te verbeteren.

In de drie maanden dat PSINet de nieuwe dienst testte met een aantal van haar belangrijkste klanten, werkte de Highlight Gold service zonder interruptie en kon PSINet rekenen op positieve reacties. Op basis van deze succesvolle testperiode besloot PSINet om de Highlight Gold service beschikbaar te stellen voor alle klanten met een internet-, VPN- of intranetverbinding.

Volgens Steve Moore, company operations manager bij SPL Publishing Limited, gaf de informatie die de Highlight Gold service beschikbaar stelde de doorbraak voor een recente beslissing om de capaciteit van de internetverbinding te verviervoudigen. SPL Publishing Limited is al drie jaar klant bij PSINet en begon twee maanden geleden als testgebruiker met de Highlight Gold monitoring service. De service bleek erg nuttig voor het monitoren van de capaciteit van de verbinding in piekperioden. Een groot voordeel was dat de informatie beschikbaar wordt gesteld in een grafisch formaat, wat een veel beter inzicht geeft dan een tabel.

Het Highlight monitoring systeem is platformonafhankelijk en werkt met de apparatuur van een aantal leidende producenten, inclusief Cisco, 3Com, Nortel en Juniper.

Andi Willmott, director of product development van NetEvidence Ltd. is enthousiast over de samenwerking met PSINet. Hij stelt dat de grootschalige introductie van de Highlight Gold service direct een tastbaar voordeel voor de klanten van PSINet oplevert. Omdat veel bedrijven steeds meer gebruik maken van internetdiensten is de waarde van de service nog groter. Zakenmensen kunnen met de Highlight Gold service vertrouwen op eenvoudig te interpreteren informatie om een beter inzicht te verkrijgen in hoe zij vandaag de dag gebruik maken van deze diensten. Op deze manier kunnen zij daar - samen met PSINet - hun toekomstige behoeften beter op afstemmen.


- EINDE -

Over NetEvidence (SLM) Ltd.
NetEvidence is een priv
é gefinancierd netwerk software bedrijf, gespecialiseerd in service level management van Service Provider (SP) en bedrijfsnetwerken. NetEvidence werd oorspronkelijk opgericht in 1988 in Surrey, Groot Brittanië als een specialist op het gebied van netwerk consultancy. Het bedrijf richt zich nu uitsluitend op Highlight.

NetEvidence ontwikkelde de Highlight Suite om wereldwijde oplossingen te kunnen leveren met een unieke html-gebasseerde grafische presentatie methode. Het doel was om rapportages te ontwikkelen die mensen - onafhankelijk van hun achtergrond
- daadwerkelijk begrijpen en gebruiken als een hulpmiddel voor het verzamelen van informatie voor het nemen van betere beslissingen.

NetEvidence verzorgt alle aspecten rondom de Highlight servers van de implementatie, verkoop en ondersteuning binnen bestaande SP klanten en corporate resellers. Dit heeft als voordeel dat de Service Provider zich kan concentreren op het verlenen van haar services aan haar klanten en niet op het onderhouden van een zoveelste complex management platform.

Over SPL Publishing
SPL Publishing is een groeiende en succesvolle uitgeverij gevestigd in Orpington, Kent, Groot Brittanië. SPL is gespecialiseerd in magazine en on-line consumer publishing. Haar portfolio omvat onder andere Home, Gardens Made Easy, Country House and Home, Classics, It's on the Net en het populaire Fastcar Magazine dat gekoppeld is aan het PPA award-genomineerde www.fastcar.co.uk, één van de drukst bezochtste websites van Groot-Brittannië. SPL heeft in de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in nieuwe technologie, wat resulteerde in één van de meest geavanceerde IT-infrastructuren in hun bedrijfssegment.

Highbury House Communications PLC is een leidende onafhankelijke uitgeverij van Engelse tijdschriften, zowel op schrift als on-line. Highbury is in het bezit van een portfolio van websites en 220 consumenten en business-to-business magazine titels.

Over PSINet Europe
PSINet Europa is in 1997 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Het bedrijf is een leidende leverancier op het gebied van internet en IT-oplossingen. PSINet Europa biedt Hosting oplossingen, een wereldwijde eCommerce-infrastructuur, end-to-end IT-oplossingen en een volledige suite van retail en wholesale internetservices. Deze diensten worden geleverd via een door PSINet beheerd eigen fibernetwerk, webhosting en switching facilititeiten. Volledige dochterondernemingen zijn gevestigd in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland en Groot-Brittannië. PSINet Europa heeft 770 werknemers en exploiteert vijf Europese Hosting Centers. Het is een onafhankelijke dochteronderneming van PSINet Inc., met hoofdkwartier in Ashburn, Virginia USA, dat momenteel internetservices levert in meer dan 900 grootstedelijke gebieden in meer dan 20 landen op vijf continenten.

Kijk voor een demo van de Highlight Highlight Gold service op https://psi.highlighter.net
(login: guest, password: guest).

Deel: ' PSINet start Highlight Gold monitoring service '
Lees ook