Psion blijft het bereik van e-business uitbreiden

- Psion kondigt ondersteuning aan voor Oracle8i Lite op de nieuwe netBook -

Hoofddorp, november 1999 - Psion Enterprise Computing kondigt ondersteuning aan voor Oracle8i Lite - het mobiele deel van het Oracle internetplatform - waardoor mobiele werkers wereldwijd toegang hebben tot gerichte gegevens in Oracle databases bij bedrijven.

De Psion-ondersteuning komt in de vorm van de nieuwe netBook, 's werelds eerste echte mobiele netwerkcomputer met 100% pure Java technologie, die het gebruikers onderweg mogelijk maakt om te synchroniseren met data van de back-office.

Oracle maakt gebruik van de flexibiliteit van de Java-omgeving, die het operating systeem EPOC van netBook biedt. Het resultaat is de eerste implementatie van 8i Lite op het EPOC-platform van Symbian. Klanten van Psion en Oracle hebben nu de mogelijkheid om hun e-business strategieën uit te breiden tot over de grenzen van de huidige business computing omgevingen. Mobiele werkers kunnen nu ingezet worden in het proces. Oracle8i Lite geeft gebruikers altijd toegang tot bedrijfsinformatie, waar en wanneer dan ook. Of u nu off-line toegang wilt hebben tot Oracle8i Lite, of on-line met Portal-to-Go, gebruikers hebben de laatste bedrijfsinformatie onder handbereik.

"Psion is leider op het gebied van mobiele hardware en zijn ondersteuning voor Oracle8i Lite is zeer bemoedigend. Samen kunnen we onze klanten nu een nieuwe mate van productiviteit onderweg bieden", vertelt Gary Pugh, data server marketing manager van Oracle UK. "Bedrijven onderkennen dat het personeel zonder problemen moet kunnen synchroniseren met hun centrale gegevensbestand, zodat ze echte effectieve mobiele werkers kunnen zijn."

"De behoefte aan mobiele computers met toegang tot bedrijfsinformatie wordt steeds belangrijker," vertelt Colly Myers, CEO van Symbian. "Oracle is leidend in het ontwikkelen van data-applicaties en is bezig om het ondernemingen mogelijk te maken om hun informatiebronnen in te zetten als nooit te voren. Met het 8i Lite release van Oracle en de volledige Java support van Symbian, zal Psion kostbare informatie aanbieden op een manier die aansluit op de behoeften van mobiele werkers, waar en wanneer dan ook."

"Bedrijven blijven aanzienlijke investeringen doen om hun kernactiviteiten geschikt voor het web te maken, doordat mobiele informatie zo extreem kostbaar is," vertelt Claes Bergstedt, Commercieel Directeur Psion Enterprise Computing. "Deze nieuwe netBook oplossing zorgt ervoor dat veel van de huidige hindernissen waar klanten tegenaanlopen verdwijnen.

Dit komt doordat we voor gemakkelijkere integratie naar bestaande sytemen kunnen zorgen, met een kosten- en tijdsbesparing tot gevolg."

De Psion-ondersteuning voor Oracle8i Lite betekent ook dat bestaande Oracle klanten kunnen werken aan een kostenefficiënte oplossing voor mobiele medewerkers, door de netBook toe te voegen aan de huidige apparatuur - zonder bijkomende kosten van uitgebreide mobiele IT-strategieën. De netBook is gericht op bedrijven die mobiele oplossingen willen bieden aan hun medewerkers in sectoren, zoals het bank- en verzekeringswezen, de gezondheidszorg en nutsbedrijven. Doordat netBook Java 1.1.4 van Sun ondersteunt, leent de machine zich perfect voor sectorgerichte applicatie-ontwikkelingen.

Enkele weken na de aankondiging van de ondersteuning van netBook door hard-en software verkopers, introduceert Psion Oracle8i Lite voor netBook. De aankondiging maakt het inzetten van mobiele strategieën simpeler, doordat Psion met netBook meerdere computing platformen ondersteunt.

Over Oracle8i Lite
Oracle8i Lite, het internetplatform van mobile computing, draait op een stand-alone machine met een capaciteit van 50kB-750 kB. De relationele database is speciaal ontworpen voor mobile computing applicaties met naadloze synchronisatie met centrale databases. Oracle8i Lite ondersteunt een grote reeks van operating systemen en is gemaakt voor gebruik op kleine mobiele apparaten, zoals laptops en handheld computers. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.oracle.com/mobile/

Over Oracle
Oracle Corporation is 's werelds grootste leverancier van software voor information management en 's werelds tweede softwarebedrijf. Met jaarlijkse inkomsten van meer dan 9.1 biljoen dollar, biedt het bedrijf zijn database, applicatieserver, instrumenten en applicatie-producten aan, samen met verwante consulting, onderwijs en ondersteunende diensten, in meer dan 145 landen ter de wereld. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.oracle.com/

Over Psion netBook
NetBook van Psion is de eerste handheld computer die Java 1.1.4 van Sun Microsystems volledig ondersteunt, met een hoge kwaliteit en een goede snelheid van de Java Virtual Machine (JVM) van Sun. Na verloop van tijd, beschikt de reeks over een kwart, half of volledig robuust VGA-scherm. De reeks bevat standaardapplicaties voor het vastleggen van data en communicatietoepassingen, die draadloos RF, GSM en barcode scannen ondersteunen, zodat real-time toegang naar back-office applicaties en draadloos vastleggen van data mogelijk wordt.

De netBook wordt gekenmerkt door Psion's eerste kleuren VGA-scherm op volledige breedte en pc card slot. De machine heeft ook een slot voor compact flash of disk drives voor opslag van grote hoeveelheden data, zoals de 340 megabyte (MB) microdrive van IBM, 's werelds kleinste hard disk drive.

NetBook beschikt over een oplaadbare energiezuinige lithium-ion batterij. De batterij gaat 8,5 uur mee en heeft maar 2,5 uur nodig om op te laden, zodat deze een volle werkdag meegaat.

Over Symbian
Symbian geeft licenties uit, bezit, ontwikkelt en ondersteunt leidende software, user interfaces, apllicatie raamwerken en ontwikkelingsinstrumenten voor draadloze informatieapparatuur, zoals Communicators en Smartphones. Symbian richt zich op het promoten van standaarden voor de onderlinge werking van draadloze informatieapparatuur met draadloze netwerken, on-line diensten, 'messaging' en enterprise oplossingen.

Met het hoofdkantoor in London, heeft Symbian kantoren in Tokyo en Kanazawa, Japan; Ronneby, Zweden; Cambridge, Engeland en San Francisco Bay Area, Verenigde Staten. Symbian is het eigendom van Ericsson, Matsushita, Motorola, Nokia en Psion. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.symbian.com/

Over Psion Nederland B.V.
Psion Nederland BV, gevestigd te Hoofddorp, distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het assortiment van Psion-producten omvat een grote verscheidenheid aan modellen, software en randapparatuur. De Psion-producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van dealers en distributeurs.

Deel: ' Psion blijft bereik e-business uitbreiden '
Lees ook