Psion zet het volgende belangrijke open innovatietijdperk in met de lancering van het platform Psion Omnii™ en hun eerste nieuwe product

Het nieuwe platform Psion Omnii bestaat uit de drie kerncomponenten van open source-mobiliteit (modulaire structuur, open innovatie en maatwerk), en vormt een uitdaging voor conventionele ontwerpen voor mobiele apparaten

LONDEN & TORONTO--(BUSINESS WIRE)-- 20100928 --

Psion (LSE: PON.L), de wereldwijde provider van software voor mobile computing, heeft vandaag alweer een strategische mijlpaal voor het bedrijf bekendgemaakt: het bedrijf lanceert Psion Omnii™, een geavanceerd en uiterst modulair platform voor mobile computing. Het nieuwe platform Omnii biedt Psion, zijn resellers en partners voor de ontwikkeling de kans om het meest uitgebreide scala aan flexibele producten in de sector te creëren. Het platform Omnii van Psion biedt in combinatie met de open online community opwww.ingenuityworking.com een volstrekt nieuwe benadering voor het ontwerpen van mobiele producten.

Open Source Mobility (open source-mobiliteit, OSM) van Psion vormt de kern van het platform Omnii dat een nieuwe, flexibele en robuuste serie handheld computers mogelijk maakt. Het platform combineert meer dan 20 jaar expertise in de sector in modulaire architectuur en ontwerpen. Tijdens de ontwikkelingsfase heeft het platform Omnii meer dan 120.000 uur producttesten ondergaan waaronder uitgebreide bètatesten met bedrijfspartners en klanten.

OSM is het innovatieve bedrijfsmodel van Psion dat drie kernelementen combineert:

  • een geavanceerd, uiterst modulair mobile computing platform
  • een open en innovatieve benadering voor samenwerking en ontwikkeling
  • producten, oplossingen en diensten op maat

Psions platform Omnii pakt verouderde technologie genadeloos aan

Om de langst mogelijke levenscyclus te behalen moesten bedrijven tot voor kort ingewikkelde en dure apparaten met overdreven veel functies aanschaffen om te proberen gelijke tred te houden met de steeds maar veranderende technologie en bedrijfsbehoeften. Dardoor konden ze ook minder snel gebruikmaken van nieuwe marktkansen of baanbrekende technologieën.

Het platform Omnii van Psion verandert dit scenario grondig. Het is speciaal ontworpen om van meet af aan het beste rendement te leveren. Omdat apparaten die zijn gebouwd op het platform Omnii van Psion bijna totaal opnieuw ter plekke kunnen worden geconfigureerd, kunnen ze worden aangepast aan nieuwe technologieën of kunnen ze zelfs totaal andere functies krijgen als de klant behoefte heeft aan verandering. De uitbreidbare en onderling uitwisselbare modules worden niet alleen ontwikkeld door Psion, maar ook door een uitgebreid netwerk van meer dan 200 partners in de hele wereld die via Psions open, online community op IngenuityWorking.com met elkaar in contact staan.

John Conoley, de CEO van Psion: “De ontwikkeling en de lancering van Psions nieuwe platform Omnii is de volgende belangrijke strategische mijlpaal voor het bedrijf. We hebben het platform getest, aangepast en ontwikkeld, gebaseerd op de directe feedback van de mensen die het willen gebruiken en erop willen ontwerpen. Door deze modulaire benadering van ontwerpen kunnen we producten veel beter aanpassen dan wie dan ook in deze sector. De besparingen die u kunt bereiken door lagere totale eigendomskosten (TCO) en een langere levensduur van het product zijn overtuigend. De modulaire benadering is ook fantastisch voor Psion omdat ze het bedrijf ongeëvenaard flexibel maakt, de kosten in de hand houdt en de continuïteit garandeert. Bovendien onderscheiden we ons in hoge mate op de markt.”

De Psion Omnii XT10, een introductie

Het eerste apparaat dat wordt gemaakt op basis van het nieuwe platform Omnii is de Omnii XT10 die vandaag wordt gelanceerd. De Omnii XT10 is een ultrarobuuste, modulair opgebouwde handheld computer die is bedoeld voor veeleisende gebruikers, bijvoorbeeld havens, vliegvelden, toeleveringsbedrijven en logistieke werkzaamheden.

Psions Omnii XT10 wordt geleverd met een IP65 en een drop rating van 2,0 m, en vanwege de OMAP3-processor van Texas Instruments is het apparaat wel bijna twee maal sneller dan de concurrerende apparaten op de referentiepunten voor de sector. De superscalar-architectuur levert parallelle ARM-instructies voor maximale snelheid en een betere efficiëntie op lagere MHz. De Psion Omnii XT10 kent een lange levensduur van de batterij - meer dan twee keer de capaciteit van vergelijkbare producten - en heeft een functie die de status van de batterij aangeeft en waarschuwt als de batterij bijna leeg is, zodat gebruikers maximaal kunnen profiteren van de hardware.

“Ons nieuwe platform Omnii is het technisch meest geavanceerde platform voor mobile computing dat we tot op heden hebben ontwikkeld. Het bouwt voort op het succes van onze vorige producten, bijvoorbeeld de serie Workabout, en maakt ons nog enthousiaster om bijzonder aanpasbare, ingenieuze en open producten te ontwerpen die voldoen aan een zo groot mogelijk scala aan eisen voor mobile computing,” zegt Mike Doyle, CTO van Psion. “Met de Psion Omnii XT10 beginnen we aan een nieuw en opwindend avontuur om te profiteren van een overvloed aan niche-toepassingen die op dit moment in ontwikkeling zijn voor robuuste mobiele apparaten.”

Voor meer informatie gaat u naar www.psionteklogix.com/omnii.

Over Psion

Psion is de pionier op het gebied van hoogwaardige mobiele handheld computers en hun toepassing in industriële B2B-markten overal ter wereld. We innoveren al sinds 1980 in Mobile Computing en helpen onze wereldwijde klanten - onder andere Volkswagen, SNCF, RWE nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports en grote internationale transporthubs - bij het oplossen van hun bedrijfsproblemen.

Onze mobiele apparaten zijn robuust, veerkrachtig en gebouwd om lang mee te gaan. Het zijn op maat gemaakte oplossingen van ons open en innovatieve bedrijfsmodel waarin we samen met onze klanten en partners mobiele hardware, software en diensten ontwikkelen op onze open en innovatieve communitysite www.ingenuityworking.com.

Psion PLC is een naamloze vennootschap die genoteerd staat op de Londense effectenbeurs, LSE. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Londen en bedrijfskantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

Omnii is een handelsmerk van PSION TEKLOGIX INC.

Voor meer informatie gaat u naar www.psion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
VS:
Psion Teklogix Corp
Breeanna Rosen, 859-372-4105
bree.rosen@psionteklogix.com
of
Schwartz Communications
Scott Love, 781-684-0770
psion@schwartz-pr.com
of
Engeland/Europa:
Text 100
Andy Sephton, +44 (0) 20 8846 0743

andy.sephton@text100.co.uk

Ticker_symbol LSE:PON

Deel: ' Psion lanceert het platform Psion Omnii en hun eerste nieuwe product '
Lees ook