PSV

Lazio, Galatasaray en Nantes de tegenstanders

PSV is bij de loting UEFA Champions League 2001-2002 geplaatst in Groep D, samen met Lazio Roma, Galatasaray SK en de Franse kampioen FC Nantes.

In een eerste reactie liet Erik Gerets weten dat PSV niet in de makkelijkste, maar zeker ook niet in de moeilijkste groep terecht was gekomen. "Als ik zou mogen kiezen tussen AS Roma en Lazio, heb ik liever Lazio. Nantes is de competitie slecht begonnen, dus dat opent ook perspectieven en Galatsaray heeft met moeite de Champions League gehaald en zag een groot aantal spelers weggaan", aldus Gerets. "Net als vorig seizoen zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Als we zelf beter gaan voetballen hebben we zeker een kans om door te gaan".

Jan Vennegoor of Hesselink, die in de UEFA Champions League zaal gaan debuteren, vond het een 'leuke' loting. "Het zijn alledrie teams met fanatieke supporters en tegen Galatasaray speel je eingelijk zelfs twee uitwedstrijden (lees Gelredome). Ook Nantes moeten we niet onderschatten, ze zijn niet voor niets kampioen geworden en Frankrijk is niet voor niets Europees- en Wereldkampioen".

Arnold Bruggink was het wel met zijn collega aanvaller eens. "Het is een moeilijke groep, want was is nou makkelijk. Er zijn altijd twee sterke ploegen. Die ploegen zijn wel goede spelers kwijt, maar het blijven natuurlijk topploegen. We hebben op Gran Canaria tegen Galatasaray gespeeld en moet zeggen, dat gaat er erg fanatiek aan toe!"

Zoekwoorden:

Deel: ' PSV in groep D gekoppeld aan Lazio, Galatasaray en Nantes '
Lees ook