PSV

PSV moeizaam naar winst tegen Den Bosch

In de eerste thuiswedstrijd heeft PSV een zwaar bevochten overwinning geboekt op FC Den Bosch. De gasten kwamen tot twee keer toe in op voorsprong maar trokken uiteindelijk aan het korste eind.

Het veldoverwicht van PSV in de beginfase is enorm, toch is de eerste mogelijkheid voor de gasten uit Den Bosch. Waterreus moet met de vuisten redden op een vrije trap van Michels. Er zijn dan tien minuten gespeeld. PSV heeft vooral moeite de muur die Den Bosch rond haar strafschopgebied neerzet te slechten. Nikiforov is in de 20e minuut het dichtst bij een treffer, als doelman Mampaey zijn verwoestende schot nog maar net tot corner kan verwerken. FC Den Bosch blijft niet waarschuwen en komt na een half uur op gelijke hoogte. Uit een corner kan Mghizrat vrij inkoppen: 0-1. Dan brengt Gerets al vroeg Vennegoor of Hesselink in de wedstrijd. PSV blijft aanvallen, maar het kan geen echte kansen creëren. Misschien kan het geluk PSV dan een handje helpen. Een vrije trap van Bruggink wordt door een Den Bosch speler met de hand tegengehouden. Strafschop oordeelt Temmink en Kezman heeft, net als tegen FC Groningen, geen probleem met het verzilveren van de penalty: 1-1.

PSV begint wat beter en doelgerichter aan de tweede helft. Vooral Bouma krijgt veel ruimte, maar weet daar geen gebruik van te maken. FC Den Bosch neemt dan opnieuw de leiding, als Nikiforov knullig valt en balverlies lijdt. Maximiano kan de bal simpel binnenschuiven: 1-2. Wat de Einhovenaren het thuispubliek voorschotelen, grenst aan het dramatische. De Bosch beperkt zich voor tot het rekken van de tijd, en zolang Temmink dat goed vindt kun je ze geen ongelijk geven. Als Van Bommel in de 71e minuut de bal onderschept speelt hij Vogel aan, die op zijn beurt Bruggink vindt. Bruggink gaat om doelman Mampaey heen en scoort beheerst de 2-2. Een minuut later ziet Van Bommel de bal via een Den Bosch verdediger via de onderkant lat uit het doel gaan. PSV ontsnapt dan opnieuw aan een achterstand, maar gaat zelf wel scoren. Van Bommel schermt de bal goed af, draait om de verdediger van Den Bosch heen en schiet koelbloedig binnen: 3-2.

Zoekwoorden:

Deel: ' PSV moeizaam naar winst tegen Den Bosch '
Lees ook