PSV

PSV speelt, maar betreurt onbegrip KNVB

PSV voorzitter Harry van Raaij heeft gisteren na contact met Henk Kesler, directeur Betaald Voetbal, het verzoek neergelegd om het duel NAC PSV te verzetten. Reden hiervoor is dat de spelers de emoties vanwege de gebeurtenissen van afgelopen dinsdag nog niet verwerkt hebben. Het verwerkingproces is nog niet goed geëindigd en ik denk ook dat de spelers dit dinsdagmiddag op een andere manier beleefd hebben dan hier in Nederland, aldus Van Raaij. Daarnaast was het moeilijk, want aan de mensen in het stadion, die uitbundig stonden te juichen, was weinig te merken van de hele situatie.

De KNVB heeft laten weten niet in te kunnen gaan op het verzoek, omdat daar geen draagvlak voor is. PSV betreurt de beslissing omdat de KNVB geen rekening houdt met de gevoelens van de spelers. Ik heb daarop met de spelers gesproken en zij hebben mij gezegd nog er steeds moeite mee te hebben, maar in het belang van PSV zullen zij proberen hun best te doen, aldus de voorzitter.

Artikelen in de media die de buitenwereld willen laten denken dat PSV slechts heeft geprotesteerd omdat er verloren is, wil PSV voorzlichter Pedro Salazar afdoen als totale onzin: We hebben dit voor de wedstrijd al aangegeven en in een brief aan de UEFA gevraagd om in overweging te nemen de gehele dinsdagavondronde over te spelen. Het heeft niets te maken met dat spelers niet in vorm zouden zijn of dat we weg zouden willen lopen voor de realiteit, aldus Salazar. Daarnaast hebben alle verwijten vanuit de media een verkeerde indruk geschetst bij onze supporters en dat is niet reëel.

Deel: ' PSV speelt, maar betreurt onbegrip KNVB '
Lees ook