Ingezonden persbericht


Psycho-sociale gevolgen van reuma centraal in jongerenbijeenkomst

Kop van Noord-Holland De lotgenotenbijeenkomst voor jongeren met reuma wordt deze maand gehouden op 21 april om 19.00 uur in het Zwanenest, Middelzand 3502, te Julianadorp. Jongeren tussen de 16 en 40 kunnen dit keer praten over de psycho-sociale gevolgen van reuma.

Reumapatiënten hebben pijn en eventueel ontstekingen in gewrichten en soms zelfs in de organen. Ook vermoeidheid komt veel voor. Dit leidt er voor velen toe dat werken, naar school gaan, hobbies en sociale contacten onderhouden in een ander tempo moeten of soms zelfs helemaal niet meer mogelijk zijn; De toekomst is voor mensen die op jonge leeftijd een ziekte als reuma krijgen vrij onzeker; Je wordt in sommige opzichten afhankelijk van anderen; In plaats van dat je hulp gééft zoals je vroeger gewend was, moet je nu hulp vrágen. Dergelijke beperkingen kunnen leiden tot schuldgevoelens, veranderingen in het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, moeite met het aangaan van vriendschappen en relaties en zelfs gevoelens van eenzaamheid e.d.

Over deze psycho-sociale gevolgen kan op 21 april gepraat worden met andere jongeren (16 tot 40 jaar) met reuma van reumavereniging Kop van Noord-Holland. Op een positieve manier worden ervaringen uitgewisseld en besproken hoe je je leven ondanks de beperkingen toch zo prettig mogelijk zou kunnen indelen. Voor meer informatie over de lotgenotenbijeenkomsten voor jongeren met reuma en opgave kan men contact opnemen met Astrid Boelen, 0223-635801 (tussen 11 en 19 uur), jongeren.rpvnoordkop@wanadoo.nl of via de website: www.reumavereniging-noordkop.tk
---

Hartelijke groet,
namens Reumapatiëntenvereniging Kop van Noord-Holland

Astrid Boelen
(0223-635801/06-21923992)(tussen 11 en 19 uur)

Zoekwoorden:

Deel: ' Psycho-sociale gevolgen van reuma centraal in jongerenbijeenkomst '
Lees ook