Groot Trekpaarden Nieuws


Trekpaarden zijn aan het puberen, oplossing gezocht

MAURIK, 20080806 -- Vanaf najaar 2007 zijn Wim en Jeanet den Hartog op zoek naar nieuwe eigenaren of gebruikers van tien Belgische Trekpaardhengsten. Hierbij worden als doelgroep gezien : eigen-rijders, voor recreatie-gezondheidszorg, reclamedoeleinden, begrazers van grote percelen grasland/natuurterreinen/beheersgebieden, gebruik op zorgboerderijen etc. Andere ideeen zijn zeker welkom. Een goed sponserscontract is ook goed.

De paarden zijn aan het puberen waardoor het tijd wordt dat ze zich met serieuze zaken gaan bezig houden. Het puberen vertaalt zich in zogenaamd kwajongensgedrag, dit betekent dat de paarden alleen staande op hun achterbenen de confrontatie met elkaar aangaan waarbij de voorbenen in de lucht wild heen en weer slaan. Dit is om te laten zien wie de baas is van dit gezelschap trekpaard-hengsten. Het zou fantastisch zijn als er met de paarden wat activiteiten ondernomen worden, hierdoor worden ze rustiger en handzamer.

Najaar 2005 hadden Wim en Jeanet den Hartog ruim 4 ha gras te verkopen hiervoor werd totaal 100 euro geboden. Dit werd door de verkopers niet geaccepteerd, besloten werd om 10 Belgische Trekpaardhengsten te kopen en op te fokken voor bovenstaande doeleinden. De paarden zijn gechipt en hebben stamboekpapieren. De paarden zijn kerngezond en lopen altijd buiten in weer en wind. De Trekpaarden lopen als een Familie in de regio TIEL op een perceel van bijna 7 Ha en drinken uit het riviertje "de Linge" welk dwars door de prachtige Betuwe loopt. De paarden lopen aan een openbare doorgaande weg en iedere passant vindt het een machtig gezicht. Nu na 3 jaar hebben deze paarden: 180 ton voederbieten, 280 grote kuilvoerpakken, 60 ton snijmais, 50 ton voederwortels, 18.000 broden etc. hun darmkanaal laten passeren. Ook zijn de Trekpaarden regelmatig ontwormd en bekapt. Het behoeft geen betoog maar de omgang met dieren heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens.

Voor verdere info: E-mail: aw.den.hartog@hetnet.nl OF tel.nr.: 0344-691459.


Deel: ' Puberende trekpaarden in Tiel op zoek nieuwe eigenaren '
Lees ook