Publicatie Ed Nijpels (NL ingenieurs) wint internationale designprijs


AMSTERDAM, 20100827 -- Voor het ontwerp van de uitgave 'Opinie', 24 door Ed Nijpels als voorzitter van NL Ingenieurs in 2009 geschreven opiniestukken voor de politieke website 'Binnenlands Bestuur', ontvangt ontwerper Denise Ghering (BNO Amsterdam) de prestigieuze Red Dot Award - Communication Design 2010, een internationale onderscheiding.

De effectief vormgegeven uitgave is ontworpen voor NL Ingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus, en geeft een persoonlijke kijk van Ed Nijpels op duurzame en innovatieve actualiteiten die in 2009 een bijdrage geleverd hebben aan onder andere een betere milieuzorg.

De Red Dot Design Award (sinds 1955) is misschien wel de belangrijkste designaward in de wereld van vandaag. In opdracht van Designzentrum Nordrhein Westfalen, een Duitse organisatie onder leiding van Prof.Dr.Peter Zec, worden door een internationale jury inzendingen uit de hele wereld beoordeeld op kwaliteit en innovatie. Er zijn drie hoofdcategorien: Product Design, Communication Design en Design Concept. Dit jaar waren er ruim 6300 inzendingen uit 44 landen voor de categorie Communication Design; er zijn 610 Red Dot Design Awards toegekend, waarvan 62 ontwerpen de bekroning Red Dot Best of the Best meekregen.
Het werk van alle Award winnaars wordt in het Red Dot Design Museum, Nordrhein Westfalen in Essen van 9 december 2010 tot 9 januari 2011 tentoon gesteld.

Voor Denise Ghering is het haar tweede internationale bekroning. In 2008 ontving zij een Red Dot Design Award voor de omvangrijke publicatie 'Vrouwenmode in Prent, modeprenten 1780-1930'.

NL Ingenieurs en haar lidbedrijven zijn bij vele maatschappelijke issues betrokken. Ook nemen NL Ingenieurs-leden deel in vele besturen, platforms en denktanks en voorziet men (semi)overheden van advies.


Deel: ' Publicatie Ed Nijpels (NL ingenieurs) wint internationale designprijs '
Lees ook