Publicatie onjuiste foto "dader" koninginnedag via Shownieuws en AD


Onschuldige man zoekt en krijgt hulp Nieuw Vennepse advocaat

HAARLEMMERMEER, 20090504 -- Shownieuws van SBS6 publiceerde op 2 mei de foto van een onschuldige man die werd aangewezen als de overleden dader van de aanslag op koniginnedag. Shownieuws had nog een balkje gebruikt al was de betrokkene voor vrienden en bekenden duidelijk herkenbaar. Deze foto werd op 4 mei door het Algemeen Dagblad zonder balkje en met vermelding van voor- en achternaam overgenomen. Deze onschuldige man zocht en krijgt inmiddels hulp van Heerebout advocatuur uit Nieuw Vennep.

Heerebout: "Wat SBS6 deed was al zeer incorrect, maar het Algemeen Dagblad doet het maandagochtend nog eens dunnetjes over en niet gehinderd door enige journalistieke professionaliteit, terughoudendheid en zorgvuldigheid wordt de foto van de onschuldige Richard T. uit de Haarlemmermeer nogmaals getoond. Deze keer zonder balkje en ook nog met volledige achternaam."

Bedremmeld zit de jonge Richard maandagochtend bij de gerenommeerde advocaat Hugo Heerebout in Nieuw Vennep op kantoor. Richard heeft al vele haatmails ontvangen en andere ranzige mails en telefoontjes. Allemaal via zijn Hyves-account bekend. Heerebout heeft direct contact opgenomen met de hoofdredactie van Shownieuws en het Algemeen Dagblad. Een fax van anderhalf kantje A4 rolt er uit. Een telefoontje van Hart van Nederland dat de toegezonden foto wel zorgvuldig heeft gechecked en tot de conclusie was gekomen dat het de foto van een onschuldige betrof doet weer enige hoop geven.

"Eerst maar eens kijken hoe Shownieuws en Algemeen Dagblad mijn clint tegemoet willen komen", zegt Heerebout strijdvaardig. "Wat een leed ze mensen op deze manier berokkenen". Wordt er niet gereageerd op de fax van Heerebout dan zal mogelijk een kort geding volgen en klachten bij de Raad voor de Journalistiek.


Deel: ' Publicatie onjuiste foto "dader" koninginnedag via Shownieuws en AD '
Lees ook