Ministerie van VWS

Vergoeden van zelffzorggeneesmiddelen per 1 september 1999

Zelfzorggeneesmiddelen zijn geneesmiddelen die u zonder doktersrecept kunt kopen bij apotheker of drogist. Sommige zelfzorggeneesmiddelen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vanaf 1 september 1999 worden zelfzorggeneesmiddelen voor kortdurends gebruik niet meer vergoed. Alleen bij een chronische aandoening blijft een aantal zelfzorggeneesmiddelen wél vergoed. Uw arts schrijft dan 'chronisch gebruik' op het recept. Het eerste recept (15 dagen) komt in principe voor eigen rekening. Geneesmiddelen die alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn, blijven vergoed volgens de regels van uw zorgverzekeraar en het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS).

Met deze nieuwe regeling wil de Minister van VWS het zinnig en zuing gebruik van geneesmiddelen bevorderen. Bovendien wordt hierdoor de ongelijkheid weggenomen tussen mensen die zelfzorggeneesmiddelen halen en betalen, en mensen met zelfzorggeneesmiddelen op doktersrecept. Daarbij worden mensen die langdurig zelfzorggeneesmiddelen moeten gebruiken ontzien. In de onderstaande brochure, uitgegeven door het College voor Zorgverzekeringen, leest u wat de nieuwe regeling voor u betekent.

Hier kunt u de gehele publicatie binnenhalen. De publicatie is in het PDF-formaat. Hiervoor heeft u de Adobe Acrobat Reader nodig.

Zie het originele bericht voor ophalen van PDF-bestanden

CVZ-lijsten zelfzorggeneesmiddelen

Zoekwoorden:

Deel: ' Publicatie Vergoeden van zelffzorggeneesmiddelen '
Lees ook