Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn


Wat nou... pubers? Een boek voor ouders

Voor ouders die willen opvoeden n loslaten

plaatsingsdatum: 3 september 1999

De opvoeding van pubers staat erg in de belangstelling. Zijn ze verwend of verwaarloosd, crimineel of hebzuchtig, of gewoon gelukkig? De werkelijkheid is vaak veel gevarieerder dan uit de berichten in de media lijkt. Pubers kunnen lastig zijn maar ook heel gedreven, aandoenlijk, serieus of soms gewoon een beetje saai. Het is meer dan duidelijk dat de opvoeding van pubers ingewikkeld kan zijn en dat veel ouders tegen deze periode opzien. Valt er eigenlijk nog wat aan pubers op te voeden en hoe hou je het nog een beetje gezellig in huis? Het boek Wat nou, pubers? geeft ouders van (aankomende) pubers een steuntje in de rug.

Praktische en overzichtelijke informatieDe auteurs van Wat nou... pubers? beschrijven op een overzichtelijke manier de veranderingen die de puberteit met zich mee brengt. Ze gaan in op de vraag hoe ouders daarop kunnen reageren zonder het spoor bijster te raken. Een belangrijke boodschap is dat ouders vooral moeten doorgaan met opvoeden! Er komen veel praktische themaïs aan bod die kenmerkend kunnen zijn voor de puberteit, zoals spijbelen, uitgaan, alcohol en drugs, verliefd zijn, vrienden, vakantiebaantje, pesten, uiterlijk enzovoort. Het boek hanteert een brede invalshoek; er zijn immers verschillende manieren om op te voeden waarbij niet n manier per definitie de beste is. Ouders vinden in het boek praktische informatie, afgewisseld met foto's en interviews over de praktijk van alledag. De beste ideen worden immers vaak in de praktijk geboren!

Themamaand RVUHet boek is een uitgave van het Nederlands Instituut van Zorg en Welzijn / NIZW en de RVU educatieve omroep. De RVU heeft in september op radio en tv een thema-maand þpuberteitþ. Voor ouders die behoefte hebben aan meer ondersteuning worden vanaf eind 1999 in verschillende plaatsen in het land oudercurssussen georganiseerd.

Verkrijgbaar
Wat nou ... pubers? Voor ouders die willen opvoeden en loslaten (252 blz.) is geschreven door Marga Akkerman, Geraldien Blokland, Hetty Hagens en Nel Warnars-Kleverlaan. Prijs
f 39,50. ISBN 90-5050-743-3. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en bij de NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91,
E-mail bestel@nizw.nl. NIZW-bestelnummer E 22541.

Deel: ' Publicatie Wat nou... pubers? '
Lees ook