Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch, 19 juli 2001

Publicatie 'Zeik op unne Riek' is enorm succes: het Noordbrabants Museum verkoopt 3.000 exemplaren in drie weken

Op 29 juni jl. bood Jan van Laarhoven, directeur van het Noordbrabants Museum, het eerste exemplaar van het boekje Zeik op unne riek aan Richard de Lange, de voorzitter van de hoofddirectie van Philips Electronic Nederland BV, aan. Inmiddels zijn er van dit handzame boekje in drie weken maar liefst 5.000 exemplaren besteld. Het Noordbrabants Museum heeft inmiddels besloten om een derde oplage te drukken.

Het boekje Zeik op unne riek biedt ondernemers een compacte cursus Brabants als dé taal voor de zakenman van de 21ste eeuw. Het kijkt met een knipoog naar de Brabantse taal en cultuur. Het verschijnen leidde tot een ware "hausse" in de publiciteit, ook ver buiten Brabant. De 100 zakelijke uitdrukkingen omvatten in totaal 1303 woorden in het ABN. In het Brabants kan dezelfde inhoud in 370 woorden worden gezegd: een besparing van maar liefst 71,7%. Het luchtige boekje kost f 9,95.

Aan de redacties:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met adjunct-directeur Charles de Mooij, tel. 073 - 6877 809 of met Lucie Kuijpers, tel. 073 6877 808 of per e-mail lkuijpers@noordbrabantsmuseum.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Publicatie 'Zeik op unne Riek' Noordbrabants Museum succes '
Lees ook